Cenaze ve defin hizmetleri binası hizmette

Bursa'nın İnegöl ilçesinde 'vatandaş odaklı' projeler üreten İnegöl Belediyesi, hayata geçirdiği projelerle ilçe halkının doğumundan ölümüne kadar yanında olmaya devam ediyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Haziran 2012 18:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İnegöl Belediyesi tarafından, varlıkların en mükemmeli olarak yaratılan insanın cenaze hizmetlerinin de değerlere uygun olarak yerine getirilmesi amacıyla ilçe halkının hizmetine sunulan Cenaze ve Defin Hizmetleri Binası sade bir törenle açıldı.

?Tüm varlıklar bir gün gelecek ölümü tadacaktır.? diyen İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, ?Ölüm varlıklara verilmiş güzel bir nimet, bir hayattan başka bir hayata geçerken boyut değiştirmektir. Bu inançla yaşayan bizler; insanın sadece yaşamı ile değil ölümü ile de ilgileniyoruz.? ifadesini kullandı. İnegöl'de her gün ortalama 3-4 kişinin vefat ettiğini belirten Aktaş, "Bu sayıyı yıla oranladığımızda, ilçemizde yaklaşık 1.200 civarında cenaze ve defin işlemi yapılmaktadır.? diyerek projenin ilçe halkının hayatındaki önemine dikkat çekti.

Cenaze ve defin işlemleri ile ilgili her türlü işlemin yapılacağı binada, en ince ayrıntıya kadar her şeyin düşünüldüğünü söyleyen Aktaş, konuşmasını şöyle sürdürdü: ?Cenaze ile alakalı süreç Alo 188 Cenaze Hizmet Hattımızın aranması ya da birebir başvuru ile başlıyor. Cenazenin evden alınıp taşınması, bay ve bayan gassallar tarafından yıkanıp kefenlenmesi ve mezar yerinin hazırlanması gibi süreçlerin tamamı birimimizce yapılmaktadır. Bunun yanında, cenaze evinde yemek yapılmayacağından dolayı da cenaze evine hem taziyeye gidilecek hem de cantık ve ayrandan oluşan ikramımız olacaktır. Tüm bu hizmetler belediyemiz tarafından ücretsiz sunulacaktır.?

Binanın içerisinde, taziye odası, mescit, arşiv, bay-bayan gassal dinlenme odası, cenaze hizmetleri büroları, 3 adet gasilhane, 6 kişilik morg, tüm cenaze levazımat ve malzemelerinin bulunduğu depo, çay ocağı ve lavabolar bulunmaktadır diyen Başkan Aktaş, bünyesinde 2 hâlihazırda cenaze aracı ve bir idari aracın bulunacağı binanın Belediye'ye maliyetinin 420.000 TL olduğunu belirtti.

İlçe Müftüsü Bayram Canbey tarafından yapılan duanın ardından bina hizmete açıldı. Açılışın ardından protokol mensupları binayı gezerek, incelemelerde bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber