SGK Müdürü Gerçek: Çalışanlarınızı kayıt altına aldırın

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Adana İl Müdürü Muhammet Gerçek, işyeri sahipleri ve apartman yöneticilerinin, çalıştırdıkları personeli mutlaka kayıt yaptırmalarını, aksi durumda ağır para cezası alabileceklerini bildirdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Haziran 2012 18:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İl Müdürü Gerçek, Kantinciler ve Simit, Poğaça, Çörek İmal ve Satıcılığı Esnaf ve Sanatkârlar Odası tarafından düzenlenen esnaf bilgilendirme toplantısına katıldı. İşyeri sahiplerine önemli uyarılarda bulunan Gerçek, istihdamda kayıt dışılığın önlenmesiyle birlikte, iş dünyasındaki haksız rekabetin de bir ölçüde önüne geçildiğini söyledi.

Gerçek, işçisinin vergisini, primini zamanında ödeyen esnaf ve sanatkârın her zaman yanında olduklarını, bunun tersine hareket edenlerin de gerekli cezayı alacağını kaydetti. Gerçek, ''Öncelikle sizden istediğimiz, yanınızda çalıştırdığınız insanların sigortasını yaptırın, kayıt altına aldırın. SGK olarak bize her gün 15 ? 20 ayrı şikayet geliyor. Şikayet veya denetimlerde, kayıt dışı çalışanı biz ortaya çıkarırsak, ağır cezaları var. Sıkıntıya yol açmadan, çözüme destek olun. Biz çok farklı denetim mekanizmalarını devreye alıyoruz. Sosyal güvenlik sistemindeki yeniden yapılanmanın ardından milli ekonomiye zarar veren, haksız rekabete yol açan birçok olumsuzluğun, suistimallerin önüne geçtik. Halen de yapacak çok işimiz var. Tek hedefimiz var o da tüyü bitmemiş yetimlerin hakkını kimseye yedirmemek.'' dedi.

Toplantıya Adana ESOB Başkanı Kazım Barışık, ile bazı oda başkanları ve genel sekreterleri katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber