Görmeden yürüyebilecekler

Görme engelliler için kaldırımda iz takip kanalı...

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 11 Haziran 2012 19:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yozgat Belediyesi'nin kaldırımlarda yürüme engellileri için başlattığı düzenlemelerin ardından şimdi de görme engellilerin tek başlarına yürümelerini sağlayan kaldırımlarda iz takip kanalları yapıldı.

Yozgat Belediyesi'nin tam karşısında bulunan kaldırımda ilki yapılan görme engellilerin ayaklarının altına hissedebilecekleri iz takip kanalları şehir merkezindeki tüm kaldırımlarda uygulanacak. Çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Yusuf Başer, 1 Temmuz 2012'de yürürlüğe girecek yeni Engelliler Kanunu öncesinde kent merkezinde engelliler için her türlü düzenlemeyi yaptıklarını belirterek, "Yozgat'ta engelli vatandaşlarımız maalesef Türkiye ortalamasının üzerinde. Hem görme engellilerimiz için hem diğer engellilerimiz için kaldırımlarımızı, yollarımızı uygun hale getiriyoruz" dedi.

ENGELSİZ YÜRÜDÜLER

Yozgat Devlet Hastanesi'nde memur olarak çalışan görme engelli Battal ve Elmas Ulaş çifti, kaldırıma yapılan iz takip kanalını denedi. Ulaş çiftçi, artık görme engellilerin de başkalarının yardımı olmadan kaldırımda, nereye gittiğini bilerek yürümesinden dolayı mutlu olduklarını söylediler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber