Hakkari'ye yeni cerrahi uzmanı atandı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Haziran 2005 18:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hakkari'de yaklaşık 1.5 yıl önce tomografi cihazı olmadığı için istifa ederek şehirden ayrılan Dr. Gökhan Gökçe'nin ardından, Hakkari Devlet Hastanesi'nde yaşanan beyin cerrahi uzmanı sıkıntısı Sağlık Bakanlığı tarafından giderildi.

İstanbul Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görev yapan Beyin Cerrahi Uzmanı Dr. Emine Demir, Hakkari Devlet Hastanesi'ne atandı. Sabah saatlerinde eşi Mehmet Akif Demir ve kucağındaki 4 aylık bebeği Kerem Ziya Demir'le birlikte Hakkari'ye gelen Uzman Dr. Emine Demir, ilk olarak Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Servet Kocaöz'ü ziyaret etti. Demir'in Türkiye'nin en ücra köşesindeki Hakkari'ye gelerek hizmet verecek olması ise vatandaşlar tarafından sevinçle karşılandı.

Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Dr. Emine Demir, daha önce Hakkari'de görev yaparak istifa eden Beyin Cerrahi Uzmanı Gökhan Gökçe'nin görevine bıraktığı yerden devam ederek hizmet edeceğini söyledi. Hastaneye tomografi cihazı ve ameliyat cihazlarının alınacak olmasının kendisini sevindirdiğini belirten Dr. Demir, "Yaşanan sıkıntılardan dolayı buradan olumsuz olarak söz ediliyordu. Ancak hastane başhekimimizin verdiği müjde beyin cerrahi olarak bizi biraz daha avantajlı hale getirdi. Mecburi hizmet olmasaydı, buralara hekim atanması zor olacaktı. Mecburi hizmet bu yönden güzel bir yasa. Buraya kalıcı bir hizmet vermek için geldim. Buradaki insanların hizmete ihtiyacı var. Buraya gelebilecek konumda olan doktorların da gelmesini istiyorum. Ancak bizim gibi küçük çocuğu olup eşi ve ailesinden ayrılarak gelecek doktorlarımızı da düşünmek lazım. Şartları uygun olan doktorların buraya gelmesini öneriyorum. Küçük çocuğumla birlikte buraya hizmet vermek için geldim. Bu da bizim fedakarlığımız" dedi.

İstanbul'da özel bir üniversitede de öğretim görevlisi olarak hizmet veren Emine Demir'in eşi Mehmet Akif Demir ise, "Ekmeğini yediğimiz, havasını soluyup suyunu içtiğimiz memleketimize bir nebzede olsa hizmet edebilirsek kendimizi mutlu hissedeceğiz. Bu duygularla geldik buraya ve hiç de pişman değiliz. Buraya geldiğimizden beri son derece mutluyuz. Yöre halkı çok iyi, çevre çok güzel. Eşimin buraya atanmasıyla birlikte bir dağılma durumuna girdik, ancak burada yaşadığımız güzellikler ve yapacağımız hizmetlerin insanlara faydalı olması bizleri rahatlatan hususlar olacaktır" şeklinde konuştu.

Devlet Hastanesi Başhekim Uz. Dr. Servet Kocaöz, hastaneye beyin cerrahi uzmanının atanmasının kendileri açısından son derece sevindirici ve güzel bir olay olduğunu belirterek, daha önce yörede görev yapan beyin cerrahi uzmanının tomografi cihazı olmadığı için görevinden istifa ettiğini belirtti. Kocaöz, "Şu anda tomografi cihazı ihalesini yaptık. Çok yakında da tomografi cihazımıza kavuşacağız. Aldığımız tomografi cihazımız çok kaliteli bir cihaz. Gelen uzman doktor arkadaşımızın da bu yönde bir sıkıntısı olmayacak. Daha önce hastalarımız mağdur oluyordu. Özellikle meydana gelen trafik kazalarında ve yüksekten düşerek yaralanan vatandaşlarımızın bundan sonra tedavilerini verebileceğiz. Hastaların mağduriyetleri engellenmiş olacak. Bu açıdan çok sevinçliyiz. Mecburi Hizmet Yasası da meclisten geçti. İnşallah bundan sonra daha fazla doktor arkadaşımız buraya gelir ve bizler de daha kaliteli ve güzel hizmetler sunarız" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber