Aile ve Sosyal Politikalar Adana İl Müdürü: Çocuk işçiliğine hayır diyoruz

Aile ve Sosyal Politikalar Adana İl Müdürü Neslihan İpek Kobaner, çocukları bir şey satarken veya ayakkabı boyarken görmek istemediklerini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Haziran 2012 13:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kobaner, sokakta çalışan veya kalan çocukları eğitime kazandırmak için ellerinden geleni yaptıklarını kaydetti. 12 Haziran Dünya Çocuk İşçiliği ile Mücadele Günü dolayısı ile Atatürk Parkı'nda düzenlenen törende Kobaner, sorunu olan her çocuğun yanında olduklarını hatırlattı. Çocukların ailelerinin yanında ve okula gitmelerini istediklerini vurgulayan Kobaner, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın bu konuya ayrı bir önem verdiğini dile getirdi.

75. Yıl Çocuk ve Gençlik Merkezi'nde yetişen Danişmend Anadolu Lisesi 12. sınıf öğrencisi Ömer Sav ise çocuk işçiliğinin gelişmekte olan birçok ülkede olduğu gibi Türkiye'de de önemli bir sorun olarak ortaya çıktığını belirtti. Çocuk işçiliğinin 18 yaşının altında olanların çalıştırılması olarak tanımlayan Sav, ?Bu çalışma çocukların sağlıklı gelişimlerini engellemektedir. Çocuk Hakları Sözleşmesi'ne göre taraf devletler, çocukların sağlıklı gelişimlerinin önündeki engelleri kaldırmak için gereken tüm önlemleri almakla yükümlüdür.? dedi.

DİLENEN ÇOCUKLARA PARA VERİLMESİN

Çocuk işçiliğinin önlenmesi konusunda toplumsal bilincin arttırılması ve herkesi sorumluluklarının hatırlatılması amacıyla bu günün kutlandığına işaret eden Sav, sorunun çözümünde kamuoyunda beklentilerini şu şekilde sıraladı: ?Acıma duygusu ile sokakta çalışan çocuklardan alış?veriş yapılmasın. Dilenen çocuklara para verilmesin. İşyerleri, tarım ve sanayide çocuklar çalıştırılmasın. Sağlıksız şartlarda çöp toplayan çocuklara destek sağlanmasın. Çalıştırılan çocukların eğitimine katkı verilsin. Eğitim?öğretim çağı dışında olan gençlerin mesleki ve istihdamlarına yardım edilsin.?

Vatandaşların çocuk işçiliğinin önlenmesi hususunda faaliyet gösteren kurumlarla irtibata geçmesini isteyen Ömer Sav, ülkede bu problemin yakın gelecekte son bulmasını diledi. Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü'ne bağlı yuvalarda barınan çocuklar ise etkinlikte ?Çocuk işçiliğine hayır, çocukların geleceklerini karartmayın, çocukların yeri sokak değil, okuldur? yazılı pankart, tişört ve dövizlerle çevreye mesaj verdi.

Haber Arama Sonuçları

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber