Karasu ve Kocaali'nde 4 gün elektrik kesintisi uygulanacak

Türkiye Elektrik İletim AŞ (TEİAŞ)'nin Sakarya'nın Karasu ilçesinde yapacağı yüksek gerilim enerji nakil hattı tesis çalışması nedeniyle 4 günlük elektrik kesintisi uygulanacak.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Haziran 2012 16:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sakarya Elektrik Dağıtım AŞ (SEDAŞ)'den yapılan yazılı açıklamada, TEİAŞ'ın yapacağı yeni tesis çalışması sırasında zorunlu olarak can ve mal emniyeti açısından yoğun bir enerji kesintisi uygulanacağı kaydedildi. SEDAŞ yetkilileri, kesinti hakkında Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu, Karasu Muhtarlar Derneği Başkanı Hamza Uğur ve 43 mahalle ve köy muhtarını bilgilendirdi.

Karasu Belediye Meclis Salonu'nda yapılan bilgilendirme toplantısında konuşan SEDAŞ Şebeke İşletme Bakım Müdürü Yavuz Konuk, TEİAŞ'ın Kaynarca ile Karasu trafo merkezleri arasında yüksek gerilim enerji nakil hattı tesis edeceğini söyledi.

Çalışma nedeniyle Karasu ve Kocaali ilçe merkezleri ile bağlı belde ve köylerin enerji ihtiyacını karşılayan Karasu Trafo İndirici Merkezi'nin devre dışı kalacağını bildiren Konuk, çalışmanın enerji kesintisi açısından bölgede sıkıntı yaşanmaması için çok önemli bir yatırım olduğunu anlattı.

Konuk, "Çalışma kapsamında Karasu Trafo Merkezi giriş-çıkışındaki 6 adet direğin değişimi yapılacak. Trafo merkezi servis harici edilecek. Çalışma 4 gün sürecek. Bu süre içerisinde Kocaali ilçe merkezi ve köyleri Akçakoca üzerinden beslenecek olup herhangi bir sorun yaşanmayacak. Ancak Karasu ilçe merkezi ile bağlı beldeleri ise gerilim düşümü sorunu olabileceğinden o an çekilen yük durumlarına göre kademeli ve dönüşümlü olarak 45 kilometrelik mesafeden Karaman Trafo Merkezi üzerinden beslenmeye çalışılacak. Mesafenin uzaklığı da gerilim düşümüne neden olmaktadır. Köyler ise gündüz saatlerinde kesilip akşam saatlerinde enerjilendirilecek. Gerilim düşmesinin önlenmesi için çalışmanın süreceği bu günlerde hatlara aşırı yüklenilmemesi gerekir." dedi.

TEİAŞ'ın çalışması sırasında enerji kesintilerinden Karasu ve Kocaali ilçeleri ile Limandere, Darıçayırı, Kurudere, Yuvalıdere belde ve köyleri etkilenecek. Vatandaşlar belediye hoparlörlerinden yapılan anonslarla uyarılıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber