Bağcılar'da 20 bin fesleğen dağıtıldı

Bağcılar Belediyesi geleneksel Çevre Haftası Etkinlikleri'ni gerçekleştirdi. Bir

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Haziran 2012 16:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bağcılar Belediyesi geleneksel Çevre Haftası Etkinlikleri'ni gerçekleştirdi. Bir hafta boyunca devam eden etkinlikler kapsamında, Çevre Yürüyüşü gerçekleştirildi, daha temiz bir Bağcılar için uçurtmalar uçuruldu, vatandaşlara 20 bin adet fesleğen dağıtıldı.

Bağcılar Belediyesi 15. Çevre Haftası Etkinlikleri Çevre Şöleni ve Ödül töreni ile sona erdi. Bir hafta devam eden etkinlikler kapsamında çevre bilincini artırmaya yönelik çok sayıda etkinlik gerçekleştirildi. Halk Sarayı'nda Çevre Sergisi'nin açılışı ve Çevre Şurası'nın gerçekleştirilmesi ile başlayan etkinlikler bir hafta boyunca devam etti.

Çevre Haftası Etkinlikleri kapsamında Mehmet Akif Ersoy Kültür Sanat Merkezi ve Müzesi'nde Çevre Paneli düzenlendi. Etkinliklerin en renkli bölümünü ise Çevre Yürüyüşü, fesleğen dağıtımı ve Uçurtma Şenliği oluşturdu. Etkinlikler süresince 20 bin fesleğen dağıtılırken, vatandaşların ilgisi de yoğun oldu. Yeni Mahalle Dökümcüler Caddesi yanında gerçekleştirilen Uçurtma Şenliği'ne özellikle çocuklar büyük ilgi gösterdi. Büyüklerin de uçurtma uçurduğu etkinlikte rengarenk uçurtmalar gökyüzünü süsledi.

ETKİNLİKLER ÇEVRE ŞÖLENİ VE ÖDÜL TÖRENİ İLE SONA ERDİ

Çevre Haftası Etkinlikleri Bağcılar Olimpik Spor Salonu'nda düzenlenen Çevre Şöleni ve Ödül Töreni ile sona erdi. Etniklikler kapsamında ilk ve ortaöğretim okulu öğrencileri arasında düzenlenen, proje, hikaye, kompozisyon, şiir, resim, röportaj, obje ve uçurtma yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Çevreye büyük önem verdiklerini ifade eden Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, ?En güzel temizlik kirletmemektir? dedi. ?Her gün, 57 araçla 700 ton çöp topluyoruz? diyen Çağırıcı, kadın ve çocuklardan sokak gönüllüleri oluşturacaklarını ve herkesin kendi sokağından sorumlu olacağını ifade etti. En temiz sokak ve caddelerin örnek cadde, örnek sokak projeleri ile ödüllendirileceğini belirten Çağırıcı, kentsel dönüşüm uygulamalarına ilişkin de bilgiler verdi.

Hopdedik Ayhan'ın sunuculuğunu yaptığı Çevre Şöleni ve Ödül Töreni, ünlü sanatçı Murat Kekilli'nin konseri ile sona erdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber