İran'dan Türkiye hakkında flaş iddia!

İran, tam 2 bin 'teröristin' gelişmiş silahlarla Türkiye'den Suriye'ye sızdığını iddia etti.

Haber Giriş : 12 Haziran 2012 17:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İran medyası Suriye'de Esed rejimine karşı savaşan muhalif grupları terörist olarak niteledi ve Türkiye'den Suriye'ye ağır silahlarla donatılmış tam 2 bin kişinin geçtiğini iddia etti.

İran medyası, "Türkiye Hükümetinin Suudi Arabistan'la Katar'ın Mali destekleri sayesinde değişik milliyetlerden bin 200 ila 2 bin teröristi, gelişmiş silah ve donanımla kendi topraklarından Suriye'ye soktuğu"nu iddia etti.

Türkiye'nin Suriye politikasına İran'dan sert tepkiler sürüyor. İranlı medya, son olarak da "2 bin terörist gelişmiş silahlarla Türkiye'den Suriye'ye sızdı" iddiasına yer verdi.

Fars Haber Ajansı'nın internet sitesinde yer verilen haberde Suriye'nin İdlib bölesinden "bilgi sahibi kaynaklar"a dayanılarak "Türkiye Hükümetinin, Suudi Arabistan'la Katar'ın Mali destekleri sayesinde değişik milliyetlerden bin 200 ila 2 bin teröristi gelişmiş silah ve donanımla kendi topraklarından Suriye'ye soktuğu" öne sürüldü.

Söz konusu kaynakların, Suriye'nin El Vatan gazetesine, bu "teröristlerin savaş ve çeşitli silah kullanma eğitimi aldıklarını" açıkladıkları kaydedilen haberde şu savlar da dile getirildi:

"Yine aynı kaynakların verdikleri bilgiye göre, Suriye Ordusu İdlib eyaletine yerleşmiş durumunda ve birkaç günden beri söz konusu teröristlerle çarpışma halinde. Bu arada Türkiye helikopterleri yaralanan teröristleri sınır bölgesinde kurdukları çöl hastanelerine hızla ulaştırıyorlar."

BU ARADA ŞANLIURFA'DA 5 BİN ADET FİŞEK ELE GEÇİRİLDİ

Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı tarafından, Türkiye'den Suriye'ye götürülmeye çalışılan 5 bin adet tüfek fişeği ele geçirildi.

Alınan bilgiye göre olay, Şanlıurfa'nın Ceylanpınar sınır kapısında meydana geldi. İddiaya göre Türkiye-Suriye sınırında bulunan 4 bin adet av tüfeği fişeğini Türkiye'den Suriye'ye geçirmek isteyen bir kişi yakalandı. İkinci olayda da yine Türkiye-Suriye sınırında bulunan bin adet av tüfeği fişeği, Türkiye'den Suriye'ye geçirilmeye çalışılırken güvenlik güçleri tarafından ele geçirildi ve iki kişi gözaltına alındı.

Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber