Ürgüp: Kaldırım işgaline taviz vermeyiz

Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, bazı market ve mini hallerin kaldırımları işgal etmesi konusunda ?Kaldırım işgali konusunda kimseye taviz vermeyeceğiz. Herkes kanun ve yönetmeliklere uyacak.? dedi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Haziran 2012 17:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sivas'ta pazarcılar, pazarların kurulduğu semtlerde bazı market ve mini hallerin kaldırım işgali yapmalarını protesto etmek amacıyla hafta sonu cadde üzerinde pazar kurmuştu. Bu tavrın kendilerini mağdur ettiğini öne süren Pazarcılar Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adem Argın ve beraberindeki heyet, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp'ü makamında ziyaret etti.

Pazarcı esnafının sıkıntılarını dinleyen Başkan Ürgüp, yaptığı açıklamada, konu hakkında bilgi sahibi olduğunu ve bu market sahipleriyle toplantı yapıldığını anlattı. Kanun ve yönetmeliklerin herkese eşit ve adaletli uygulanacağını kaydeden Ürgüp, "Kanunlar çerçevesinde herkes üzerine düşeni yapmalı. Devlet herkese eşit durmak durumundadır. Güçlü olanın güçsüz olanı ezmesini Allah da, kanun da kabul etmez.? şeklinde konuştu.

Kaldırım işgali konusunda uygulamaya riayet etmeyen market sahiplerine de seslenen Başkan Ürgüp, ?Şehrimizde binin üzerinde pazarcı esnafı vardır. 5'er kişilik aileler olduğunu düşünseniz bu durum 5 bin kişiyi etkilemektedir. Kimsenin kimseye zarar vermemesi lazım. Rızık, Allah'ın kefaretinde olan bir hadisedir. Kimse kimsenin rızkını engellemeye çalışmayacak, herkes birbirinin yardımcısı olacak. Belediye Başkanı sıfatıyla pazarcı ve market esnafına aynı yakınlıktayım, ancak kanunları da uygulamak mecburiyetindeyim.? ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber