Emniyetten havai fişek uyarısı

Kula Emniyet Müdürlüğü, yaz aylarında artan düğün törenleri nedeniyle tehlike arz eden havai fişeklerin eğitimsiz kişiler tarafından kullanılmaması uyarısında bulundu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Haziran 2012 10:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kula Emniyet Müdürlüğü, yaz ayının gelmesi ile birlikte artan düğün, nişan, sünnet, kına gecesi, asker uğurlama gibi özel günlerde ve kutlamalarda havai fişek diye tabir edilen piroteknik maddeleri kullanma olaylarında artış olduğunu, bu maddeleri atan kişilerin eğitimini almadan kullanması halinde ise yaralanma, yangın gibi tehlikelere sebep olduğunu bildirdi. Açıklamada, havai fişek kullanımının uzman kişilerce ve mevzuata uygun bir şekilde atılması gerektiği ve alınan tedbirlerin ilçe halkının güvenliği için yapıldığı belirtildi.

İlçe Emniyet Müdürü Yusuf İncili, uzman ellerde kullanılmayan havai fişeklerin ölümlere varan ciddi sonuçlar doğurabileceğini söyledi. İncili; ?Eğlence amacıyla patlayıcı, maytap, havai fişek ve benzeri şeyleri kullanmak, ateşlemek gibi faaliyetlerin ancak Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan 'Tekel Dışı Bırakılan Patlayıcı Maddelerle Av Malzemesi ve Benzerlerinin Üretimi, İthali, Taşınması, Saklanması, Depolanması, Satışı, Kullanılması, Yok Edilmesi, Denetlenmesi Usul ve Esaslarına İlişkin Tüzüğün 117 nci maddesine istinaden yerel mülki amirden izin alınarak Mülki İdarenin belirleyeceği yerlerde, bu konuda yetkilendirilmiş ehliyetli kişiler tarafından, ilgili mevzuata uygun hareket edilerek gerekli izinlerin alınması koşuluyla 21.00-22.00 saatleri arasında bu tip faaliyetler yapılabilir' denilmektedir. Kimsenin eğlencesine karşı değiliz. Yaz aylarında özellikle akşam saatlerinde hemen hemen her mahallemizde birden fazla düğün merasimi yapılmakta. Rakamlarla ifade etmek gerekirse bu rakam neredeyse günlük ortalama 15 - 20 arasında düğüne denk gelmektedir. Buraya eğlenmek, yakınlarının mutluluğunu görmek için gelen vatandaşlarımız, merasim töreninin sonunda havaya atılan ve uzman olmayan kişilerin kullandığı havai fişekler tarafından risk altında kalmaktadır? dedi.

Bu konuda Kula Emniyeti olarak ciddi tedbirler aldıklarını ve her düğünü yerinde kontrol ettiklerinin altını çizen İncili, ?Düğünlerde kullanılacak bu maddeler için mutlaka uzman personel kullanılmalı. Bilmeyen kişilerin elinde neredeyse silaha dönüşebilecek havai fişekler, bilinçli yapılan ateşlemeler sonucu eğlencelere renk katar.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber