'Yapay tatlandırıcılara hayır' kampanyası

Şeker-İş Sendikası Turhal Şubesi, Tokat ve Turhal'da ?yapay tatlandırıcılara karşı hayır' isimli imza kampanyası düzenledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Haziran 2012 12:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Turhal'da Abdullah Gül Parkı ile Tokat'ta Yeraltı Çarşısı üzerinde düzenlenen imza kampanyasına vatandaşlar destek verdi. Şeker-İş Sendikası Turhal Şube Başkanı Mehmet Elvan Yılmaz, sağlığımız ve çocuklarımızın geleceği için ?yapay tatlandırıcılara hayır, pancar şekerine evet' konulu bir imza kampanyasını resmen başlattıklarını söyledi. Amaçlarının yapay tatlandırıcıların insan sağlığına verdiği zararları halkın dikkatine sunmak olduğunu belirten Başkan Mehmet Elvan Yılmaz, vatandaşları doğal tatlandırıcı ve şekerleri kullanmaya davet etti.

Avrupa ülkelerinde yapay tatlandırıcılara belli sınırlamalar getirildiğini hatırlatan Yılmaz, halkın ilgisinden dolayı memnuniyetini dile getirdi. Yılmaz, şöyle konuştu: "Kullanmış olduğumuz yapay tatlandırıcılar, çeşitli hastalıklara davetiye çıkarmakta ve sağlığımızı tehdit etmektedir. Nişasta Bazlı Şeker nedir? Mısırdan elde edilen şekerdir. Mısır şurubu olarak da bilinir. Ketçap, toz kahve kreması, bisküvi, meşrubat, şekerleme, hazır meyve suyu, çikolata, gofret, hazır puding, kek, hazır çorba gibi pek çok gıdanın üretiminde kullanılmaktadır. Üreticiler sağlık bir yana pancar/şeker kamışından üretilen şekerden daha ucuz olduğu gerekçesiyle mısır şurubunu tercih etmektedir. Büyük bir oranı vücutta fruktoza dönüşmektedir. Fruktoz çok masum olmayan bir şeker cinsi olarak bilinmektedir. İnsülin direncini tetikleyerek aşırı şişmanlığa yol açabildiği, kandaki trigliserid değerlerini artırabildiği yönünde bilim çevrelerinin şüpheleri mevcuttur. Ülkemizde de nişasta bazlı şeker kullanımı giderek yaygınlaşmaktadır. Obeziteden kanser ve kalp hastalıklarına, karaciğer yetmezliğine kadar birçok kronik hastalıkla bağlantısı inceleme konusu yapılan NBŞ'lere yönelik olarak Avrupa'da ciddi şüpheler vardır ve kullanımı kotalar yoluyla sınırlandırılmaktadır."

Yılmaz, toplanan imzaların Şeker-İş Sendikası'nda biriktirilerek oradan da Başbakan Recep Tayip Erdoğan'a gönderileceğini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber