Kazakistan Ticaret ve Yatırım Heyeti Düziçi'nde

Düziçi Girişimci İşadamları Derneği (DÜGİAD)'nin davetlisi olarak ilçeye gelen Kazakistanlı işadamları çeşitli ziyaret ve incelemelerde bulundu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Haziran 2012 12:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kazakistan ticaret ve yatırım heyeti Düziçi'nde ziyaretlerde bulundu. Beş kişilik heyet, Düziçi Belediye BaşKanı Ökkeş Namlı ve DÜGİAD üyelerinin de katıldığı iş forumunda, Düziçili işadamlarıyla bir araya geldi. İşadamları karşılıklı iş görüşmeleri yaptı ve yatırım imkânlarını araştırdı. Heyet, daha sonra DÜGİAD Yönetim Kurulu ile Düziçi Kaymakamı Nevzat Şengök, Belediye Başkanı Ökkeş Namlı ve Devlet Hastanesi Başhekimi Faruk Salıoğlu'nu makamında ziyaret etti.

Ziyaretlerde Kazakistan'ın Milli giysisi olan Şapan'ı giydirerek hediye etti.

Düziçi Belediye Başkanı Ökkeş Namlı da konuk heyete dünyaca ünlü Karatepe kilimi ve Osmaniye yer fıstığı hediye etti. Kaymakam Şengök, Kazakistan iş adamlarını kabulünde yaptığı konuşmada, TUSKON sayesinde artık akraba ülkelerle görüşmenin kolaylaştığını belirtti.

Şengök, şöyle devam etti: "Orada bir köy var uzakta diyorduk. Ne gidiliyordu, ne görülüyordu ama iş adamlarımız sayesinde buradaki iş adamlarımız oraları görüyor, inceliyor. Oradakiler de buraları görüyor, bir köprü oluşuyor. Bu hem kardeşlik köprüsü, hem ticaret köprüsü. Yıldan yıla da bu inşallah gelişiyor. Türkiye'deki insanların hepsinin kökeni Orta Asyalı, kardeşiz ama uzun yıllar kardeşler kardeşlerden habersiz yaşamışız. O yüzden sizleri aramızda görmekten mutluluk duyuyoruz. İnşallah bu köprüler daha da artar."

Düziçi Belediye Başkanı Ökkeş Namlı ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, konuk heyete Düziçi ve Düziçi Belediyesi'nin çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Düziçi Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Faruk Salıoğlu'nu da ziyaret eden konuk iş adamlarına başhekim tarafından hastane hakkında bilgi verildi.

Görüşmelerin ardından Kazakistan heyetine Harun Reşit Kalesi, Berke Barajı ve Haruniye Kaplıcaları gezdirildi.

Düziçi'nde gezdikleri yerleri çok beğendiklerini ifade eden Kazakistan heyeti başkanı Bazarbayev Kazakistan'dan Düziçi Haruniye Kaplıcaları'nı çok beğendiklerini buraya Kazak turist getireceklerini. Kazakistan da buranın tanıtımını yapacaklarını çok sayıda turist gelmesi için çalışmalar yapacaklarını kaydetti. Düziçi ziyaretlerinden çok mutlu olduklarını ve kardeş Türk halkının misafirperverliğini gördüklerini belirterek görüşmelerin olumlu geçtiğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber