Muğla'da 7. Uluslararası Bilim Felsefesi Konferansı başladı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nde düzenlenen 7. Uluslararası Bilim Felsefesi Konferansı, 21 üniversiteden toplam 55 yerli ve yabancı akademisyenin katılımıyla başladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Haziran 2012 12:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Avrupa başta olmak üzere ABD, Çin, Arjantin, Kanada ve Yeni Zelanda gibi ülkelerden felsefecilerin katıldığı konferansta, altısı tek oturum, 45'i eşzamanlı sunumlar şeklinde olmak üzere, bilim felsefesinin hemen her alanında 51 bildiri sunulacak. Atatürk Kültür Merkezi'nde üç gün sürecek konferansta "Bilimsel Yasa ve Açıklamaların Felsefi Statüsü", "Kuantum Fiziğinin Güncel Felsefi Yorumları", "Bilim ve Kültür Elişkisi", "Genetiğin Felsefi İmplikasyonları" ve "Evrim, Ekoloji ve Çevre Etiği" gibi konu başlıkları tartışılacak.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Ali Osman Gündoğan, yaptığı açıklamada dört yılda bir farklı ülkelerde düzenlenen konferansa evsahipliği yapmak için üniversitelerin adeta birbiriyle yarıştığını söyledi. Rektör Vekili Gündoğan, "Üniversitemiz, bu konferansa evsahipliği yapmakla bir nevi Muğla'nın da tanıtımını yapmaktadır. Dünyanın sayılı bilim felsefecilerinin katıldığı konferans, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Başbakanlık Tanıtım Fonu'ndan desteklenmektedir. Dört yılda bir Pittsburg Üniversitesi Bilim Felsefesi Merkezi'nce düzenlenen konferans, kendi bünyesinde akademi üyesi olarak bulunmuş bilim felsefecilerinin fikirlerini paylaşmaya olanak tanımaktadır." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber