Evcil Hayvanlar Parkı'nın minik sakinleri ilgi odağı oluyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Keçiören Evcil Hayvanlar Parkı, sevimli hayvanlarıyla 14 yıldır binlerce çocuğun gözdesi olmayı sürdürüyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Haziran 2012 12:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Parkta yeni doğan Ankara keçileri, ceylanlar ve taçlı turnanın yavruları çocukların neş kaynağı.

Eğitim öğretim döneminin sona ermesiyle Başkentliler, çocuklarıyla birlikte Ankara'nın merkezindeki doğayla iç içe bir ortamda bulunan Keçiören Evcil Hayvanlar Parkı'nda hoşça vakit geçiriyor. Keçiören ilçesi Uyanış Mahallesi Aşıkpaşa Caddesi'nde yer alan Ankara Büyükşehir Belediyesi Keçiören Evcil Hayvanlar Parkı, 17 bin metrekarelik alanı ve aileler için özel oluşturulmuş piknik sahalarıyla, açıldığı 1998 yılından bugüne kadar binlerce çocuğun gözdesi olmayı sürdürüyor. Vatandaşların ücretsiz olarak gezip dolaşabildiği, yüzlerce evcil hayvanı tanıma imkanı bulduğu parkta, büyük küçük herkes Ankara'nın merkezi sayılabilecek bir alanda doğayla baş başa kalma olanağı yakalıyor.

TAÇLI TURNADAN YAVRU ELDE EDİLEN İLK PARK

Büyükşehir Belediyesi Keçiören Evcil Hayvanlar Parkı'nın Türkiye'de Taçlı Turna'dan yavru elde edilen ilk park olduğunu belirten Park'ın Müdürü Veteriner Didem Akpınar, "Turnalar dünyanın hiçbir yerinde ?huzurlu ve rahat bir ortam' olmadan üreyemezler. Ama burada 3 yavru Taçlı Turna'ya sahip olmanın gururunu yaşıyoruz." dedi.

Evcil Hayvanlar Parkı'nda Başkentin sembollerinden Ankara Keçisi ve Ankara Kedisi'nin hem tanıtımı hem de ırkının korunması amacıyla üretimleri sağlanıyor. Keçiören ve Başkentin diğer ilçelerinden gelen çocukların hiç bir ücret ödemeksizin yararlanabildiği bu mini hayvanat bahçesindeki Ankara Keçisi, ikişer aylık sevimli yavruları ?İnatçı ile Obur'la çocukları karşılıyor. Özel barınağındaki sarı-mavi gözlü Ankara Kedileri de üçer aylık 4 yavrusuyla çocukların en sevdiği hayvanlar içinde yer alıyor. Kanarya, bülbül, saka gibi güzel ötücü kuşların yanı sıra rengarenk ve evde bakımı kolay olan pek çok papağanın bulunduğu parktaki Kuşevi bölümü, çocukların olduğu kadar büyüklerin de ilgisini çekiyor.

İKİZ CEYLANLAR ARDA İLE EMRE

Park, bir aylık olan Arda ile Emre adlı ikiz ceylanlar ise çocukların ikram ettiği yiyecekleri tüketiyor. Parkın girişinde Dalmaçyalı, Rottweiler, Alman Kurdu, Kangal, Doberman ve Sibirya Kurdu Haski türü köpekler ile yavru midilliler ise sevimli hareketleri ile evcil hayvanlar parkının maskotları oldu. Alageyik, Kamerun koyunu, tavşanlar, sülünler, Şampiyon Tavuk, Pamuk Tavuk ve gezilebilen bir mağara şeklinde tasarlanmış akvaryum bölümündeki tropikal balıklar da parkta çocukların ilgi gösterdiği diğer hayvanlar arasında yer alıyor. Parkta, Başkent'teki tüm hayvan sahiplerinin tedavi ve bakım yaptırabileceği, evcil hayvanlarının sorunlarını anlatabilecekleri bir de klinik bulunuyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber