Ganalı heyet Muğla'da incelemelerde bulundu

Muğla Sanayici ve İşadamları Derneği (MUSİD)'nin davetlisi olarak Gana'dan gelen, aralarında vali, belediye başkanı ve bürokratların da bulunduğu heyet incelemelerde bulundu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Haziran 2012 15:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İl genelindeki işadamlarıyla görüş alışverişi yapan Ganalılar, özel okulları da gezerek eğitim yöntemlerini inceledi.

Belediye Başkanı Aıhaji Abdullah Haruna, Muğla'ya gelmekten büyük mutluluk duyduklarını belirterek, "Cumhurbaşkanımızın bilgisi dahilinde geldik. Ülkemiz, bu ziyarete fazlasıyla önem veriyor. Üç gün boyunca bize büyük bir misafirperverlik örneği göstermenizden çok mutlu olduk. Kendimizi adeta ülkemizde gibi hissettik. Türkiye'yle ilişkilerimizi daha da arttırmak istiyoruz. Bu konuda hükümetimiz de bizi cesaretlendiriyor. İlişkilerimizin gelişmesi adına sizleri de ülkemizde ağırlamaktan büyük mutluluk duyacağız. İşadamlarıyla yaptığımız görüşmelerde, ülkemize yatırım yapmalarını talep ettik. Ülke olarak her türlü desteği sonuna kadar vermeye hazırız." dedi.

Milli Eğitim Müdürü Abdurrahman Sani de Muğla'daki özel eğitim kurumlarını inceleme fırsatı bulduğunu kaydederek, "Ülkenizdeki özel eğitim kurumlarındaki eğitim sistemine hayran kaldık. Bodrum'da önceki gün Uluslararası Türkçe Olimpiyatları şölenini seyretme imkanı da bulduk. Bizim bölgemizde de bu tür Türk okullarına ihtiyacımız var. Türk işadamları bu konuda girişimlerde bulunursa elimizden gelen yardımı ziyadesiyle sağlayacağımıza inancınız tam olsun. Muğla'ya ilk defa geldim, hayran kaldım. İnşallah bir daha gelme fırsatı buluruz." şeklinde konuştu.

MUSİD Başkanı Sami Çoban ise heyete teşekkür ederek, en yakın zamanda bir grup işadamıyla birlikte Gana'ya giderek incelemelerde bulunacaklarını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber