DSİ kanalının çevresi güzelleşiyor

Antalya Kepez Belediyesi, Santral ve Şelale mahalleleri arasında kalan DSİ kanalının güzelleştirme çalışmalarının ikinci etabına başladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Haziran 2012 15:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kanalın Kütükçü ile Varsak köprüleri arasındaki 3 kilometre uzunluğundaki bölümü yeniden düzenleniyor.

Kepez Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü koordinatörlüğünde yürütülen çevre düzenlemesi kapsamında ilk olarak, kanalın etrafında görüntü kirliliği oluşturan otlar temizlendi. Daha sonra kanalın her iki tarafına doğal taş görünümlü duvar örülmesine geçildi. Bu çalışmanın tamamlanmasından sonra kanalın 3 kilometrelik bölümü çit ile çevrilecek. Duvar ve çit örülerek araçların ve yayaların kanala düşmesinin önüne geçilmesi amaçlanıyor.

Güzelleştirme çalışmalarıyla kanalın üzerinde görüntü kirliliğine neden olan demir köprüler kaldırılarak, yerlerine modern ve estetik ahşap köprüler konulacak. Kanalın çevresinde yeşillendirme çalışması, mevcut parkların tadilatı yapılacak ve oturma alanları oluşturulacak. Kaldırım çalışmasının da yapılacağı kanalın çevresi geceleri de ışıklandırılacak. Projenin, dört ayda bitirilmesi planlanıyor.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, ikinci etap çalışmalarıyla kanalı şehrin hayatına kazandıracaklarını söyledi. Kanal boyunu güzelleştirerek, Kepez'e güzel bir gerdanlık kazandırdıklarını belirten Tütüncü, ?Düzenlemeyle zaman zaman üzücü kazaların yaşandığı kanalın çevresini, güvenli hale getirmeyi amaçladık. Kanalın çevresindeki Kütükçü, Yeni Emek, Kuzeyyaka ve Fevzi Çakmak mahallelerinin de sosyal donatı alanı ihtiyacı karşılanmış olacak.? dedi.

DSİ kanalını düzenleme çalışmalarının birinci, Genpa Kavşağı ile Kütükçü Köprüsü arasındaki 3,5 kilometrelik bölümü tamamlanmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber