Güroymak'ta TOKİ konut satışları bilgilendirme toplantısı yapıldı

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Bitlis'in Güroymak ilçesinde yapımı devam etmekte olan 192 yoksul konut, 120 adet alt gelir grubu ve 120 adet orta gelir grubu olmak üzere, toplam 240 konut için Güroymak'ta konut satışları bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Haziran 2012 10:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz'ın katılımıyla Güroymak Kültür Merkezi'nde yapılan bilgilendirme toplantısı öncesinde, konutların yapılacağı alanda bir süre incelemelerde bulunan Vali Yılmaz, yapılacak ve yapımı devam eden TOKİ konutlarının projelendirilerek ön başvurularının alınmaya başlandığını söyledi. İnşaat alanında yüklenici firma yetkililerinden bilgi alan Vali Yılmaz, daha sonra bilgilendirme toplantısının yapılacağı kültür merkezine geçti.

Güroymak Kaymakamlığı tarafından organize edilen program çerçevesinde yapılacak konutların satışları adı altında sinevizyon destekli bilgilendirme toplantısı yapıldı. Yapılan toplantıda konuşan Güroymak Kaymakamı Turan Yılmaz, Güroymak'ta yatırımların her geçen gün artarak devam ettiğini belirtti.

TOKİ'nin ilçede yapacağı 192 yoksul konut, 120 adet alt gelir grubu ve 120 adet orta gelir grubu olmak üzere toplam 240 adet konutun buna en güzel örneklerden olduğunu dile getiren Kaymakam Yılmaz, ?Güroymak Devlet Hastanesi'nin kuzeyinde bulunan araziye inşa edilecek konutlar, gelecekte yapımı planlanan hükümet konağı, adliye ve yüksekokulun hemen yanında yer alıyor. Alt gelir grubu konutlar 2+1 brüt 84,40 metrekare, orta gelir grubu konutlar 3+1 brüt 117,61 metrekare olarak yapılacak. Ön başvurular 29 Haziran tarihine kadar yapılacak. Ayrıntılı bilgi almak isteyen vatandaşlarımız, kaymakamlığımızın Ar-Ge birimine başvurarak buradan detaylı bilgi alabilirler.? diye konuştu.

Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz da yapılacak konutların önemine vurgu yaparak, konutların Güroymak halkına hayırlı olması temennisinde bulundu. Bitlis'te yatırımların en üst safhaya çıkması için ekip olarak çalıştıklarına vurgu yapan Vali Yılmaz, yapılan her hizmetin Bitlis halkının yararına olduğunu ifade etti.

Bitlis'te hayata geçirilen ve hayata geçirilmek üzere hazırlanan projelerle Bitlis'in her geçen gün geliştiğine dikkat çeken Vali Yılmaz, ?Güroymak ilçemizde yapılan yatırımları gözle görebiliyoruz. Bunlara ilaveten TOKİ Güroymak ilçemize 192 yoksul konut, 120 adet alt gelir grubu ve 120 adet orta gelir grubu olmak üzere toplam 240 adet konut yapacak. Yapılacak olan bu konutların Güroymak'a ve Güroymak halkına şimdiden hayırlı olmasını diliyorum.? şeklinde konuştu.

Düzenlenen bilgilendirme toplantısına Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz, Bitlis Emniyet Müdürü Halil İbrahim Doğan, Güroymak Kaymakamı Turan Yılmaz, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber