Obezite ofiste başlıyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Haziran 2012 14:10, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57

Diyetisyen Dilek Aksümer, obezitenin, saatlerini masa başında geçiren ofis çalışanlarında çok daha sık görüldüğünü belirterek, "İlk bakışta fiziksel bir problem olarak görülen obezite, yol açtığı diyabet, yüksek kolesterol, kalp hastalıkları ve benzeri pek çok hastalığa da davetiye çıkarıyor" dedi.

Samsun MEDİVA Hastanesi Diyetisyeni Dilek Aksümer tarafından Çalık YEDAŞ personeline "Beslenme Alışkanlıkları ve Obezite" başlıklı eğitim verildi. Gerçekleştirilen eğitimde Diyetisyen Dilek Aksümer; yaş, kilo, aktivite ve beslenme alışkanlıkları hakkında genel görüşme ve ideal kiloya ulaşılmasındaki etkileri, kilo kontrolünde önemli olan hususlar, ideal kilonun nasıl korunabileceği hakkında bilgilendirme, beslenme alışkanlıklarındaki yanlışlıkların saptanması, spor ve egzersiz yapmanın önemi konularında genel bilgiler verdi.

Eğitime katılan Çalık YEDAŞ personeline dengeli beslenmeye dair örnekli sunumlar yapan Mediva Hastanesi Uzmanı Dilek Aysümer, dengeli bir şekilde her şeyin yenilebileceği, beslenmede dengenin öğrenilmesi ile, çalışanların gün içerisinde doğru beslenme alışkanlıkları sayesinde kilolarını kontrol etmelerinin gayet basit olduğunu söyledi.

OBEZİTE FELAKETİ OFİSTE BAŞLAYABİLİR

Özellikle kadınların son yıllarda yaşadığı en büyük sıkıntı olan obezitenin, saatlerini masa başında geçiren ofis çalışanlarında çok daha sık görüldüğünü belirten Aysümer, "İlk bakışta fiziksel bir problem olarak görülen obezite, yol açtığı diyabet, yüksek kolesterol, kalp hastalıkları ve benzeri pek çok hastalığa da davetiye çıkarıyor. Uzun süre hareketsiz kalmak, uzayan toplantılar yüzünden öğün atlamak, sonrasında yenilen bol kalorili besinler, kapalı ortamda ve zararlı ışınların altında çalışıyor olmak, çalışanların zamanla obezite hastalarına dönüşmesine sebep olabiliyor. Tüm bu faktörler, çalışanların iş şartlarına ve bireysel ihtiyaçlarına cevap veren bir beslenme programına uyulmasını gerektiriyor" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber