Şehit teknisyen Sakın, son yolculuğuna uğurlandı

Şehit teknisyen Sakın, Yozgat'ta düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 14 Haziran 2012 18:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kayseri'nın Pınarbaşı ilçe Emniyet Müdürlüğü'ne düzenlenen saldırıda ağır yaralanan ve Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde 20 gündür tedavi görürken hayatını kaybeden ve geride gözü yaşlı hamile bir eş ile henüz 2 yaşındaki oğlu Abidin'i öksüz bırakan teknisyen yardımcısı 25 yaşındaki İsmail Sakın, Yozgat'ta düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Yozgat Cumhuriyet Alanı'nda düzenlenen resmi törene Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Sadir Durmaz, Ak Parti Yozgat Miletvekili Yusuf Başer ve Ertuğrul Soypsal, Yozgat Valisi Necati Şentürk, Kayseri Valisi Mevlüt Bilici, Yozgat Jandarma Komutanı Albay Recep Yalçınkaya, emniyet mensupları, askeri erkan, şehidin eşi Dilek, 2 yaşındaki oğlu Abidin, iki evlilik yapan baba annesi Mühide Karaca, ile annesi Hamide Arlanselçuk ile yaklaşık 2 bin kişi katıldı.

Şehit torununun cenazesine katılan babaanne Mühide Karaca ağıtlar yakarak polislere seslenirken, "Beni öldürün, vurun burada, torunum İsmail'in yanına gömün" diye haykırdı. Cenazede şehiden eşi ve annesi de güçlükle ayakta dururkan göz yaşına boğuldu. Saygı duruşu ve istiklal marşının ardından şehidin özgeçmişi okundu. Daha sonra kısa bir konuşma yapan Yozgat Emniyet Müdürü Hasan Yılmaz, "hain bir saldırı sonucu ağır yaralanan ismail kardeşimiz tedavi gördüğü hastanede bugün hayatını kaybetmiştir. ismail kardeşimizin ilginç bir hayat hikayesi var. Üç nesildir yetim büyüyen bir aileden geliyor. Şimdi de İsmail'in çocukları, babaları ile aynı kaderi paylaşıyorlar ve yetim kaldılar. O hainler inlerinde rahat edemeyeceklerdir.

Daha sonra Yozgat Müftüsü Nuh Korkmaz tarafından ikindi namazından sonra kılınan cenaze namazından sonra helallik istenen şehit teknisyen İsmail Sakın'ın cenazesi, Yozgat Şehitliği'nde toprağa verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber