3. Deniz Araçları, Ekipmanları ve Aksesuarları Fuarı

Boat EXPO 2012 3. Deniz Araçları, Ekipmanları ve Aksesuarları Fuarı, Fethiye'nin Göcek beldesinde açıldı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Haziran 2012 19:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Göcek Belediyesi'nin ev sahipliğinde Tunajans Fuar Hizmetleri organizasyonunda 3'üncüsü düzenlenen fuarda mega, küçük, orta ve büyük yatlar ile sürat, gezi tekneleri ve iç tasarım ürünleri yer alıyor.

Göcek Belediye Başkanı Recep Şatır, törende yaptığı konuşmada, fuarın turizm sezonunun başında sektöre olumlu ivme kazandıracağını söyledi.

Her çeşit deniz araçları ile ekipmanlar, topoğrafya, ulaşım, marinalar ve teknik hizmetler konusunda önemli markaların yer aldığı fuarın Göcek beldesinde yapılmasının önemli olduğunu ifade eden Şatır, kültür ve kongre merkezi çalışmaları tamamlandığında beldelerinin uluslararası bilimsel çalışmalara ve kongrelere ev sahipliği yapacağını kaydetti.

Göcek'in fuar, yat ve kültür turizminde önemli bir konuma sahip olacağını dile getiren Şatır, "Göcek bulunduğu konum itibariyle zaten deniz sevenlerin tercih ettiği bir mekan. Bundan sonra da kültür turizmi ağırlıklı çalışmalarla beldemizi uluslararası bilimsel çalışmaların yapıldığı bir yer haline getireceğiz" dedi.

Tunajans Genel Müdürü Fatih Tuna ise büyülü atmosferiyle herkesi kendisine aşık eden Göcek'in yat kaptanlarının birinci uğrak limanı olarak deniz tutkunlarına ev sahipliği yaptığını belirtti.

Fuarda, deniz araçları ile ekipmanlarının yanı sıra, fiyatları 10 bin lira ile 10 milyon avro arasında değişen lüks yatların satışa sunulduğunu kaydeden Tuna, deniz sevenleri fuarı ziyaret etmeye davet etti.

Tuna, yat tamiri, bakımı ve lojistiğiyle donanımlı marinalara sahip sektörün kalbi Göcek'te Boat Expo Fuarı'nı düzenlemekten gurur duyduğunu anlatarak,

"Sektöre önemli iş hacmi kazandırdığı tahmin edilen yat fuarımız sayesinde yurt dışı bağlantılar artmakta, ticaret girdisi büyümekte, sonuç olarak kazanan Türkiye turizmi ve ekonomisi olmaktadır. Kentler organizasyon, kongre ve fuarlarıyla daha da büyüyerek, ülke sınırlarını aşıyorlar" diye konuştu.

Yatla yolculuk yapan turistlerin genellikle grup halinde geldiklerine işaret eden Tuna, yat turistinin eğitimli olduğunu, bu turizm türünün hem ekonomik hem de sosyo-kültürel açıdan ülkeye büyük katkı sağladığını ifade etti.

Bir yat turistinin kara turistinden 33 kat daha fazla para bıraktığı hesap edildiğinde sektörün ülke ekonomisine katkısının daha iyi anlaşılacağını vurgulayan Tuna, yat turizmine verilen desteğin hem turizminin hem de ülke ekonomisinin güçlenmesine olanak tanıyacağını dile getirdi.

Fuarın açılışına Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, Göcek Liman Başkanı Nazan Ayvardı Yurt, Bodrum Deniz Ticaret Odası Başkanı Gündüz Nalbantoğlu, Fethiye Deniz Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Mehmet Sıtkı Eskici ile ilçe ve belde belediye başkanları katıldı.

Muhabir: Utku Uçrak

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber