Kozan Barajı'nda tekne turları yapılacak

Kozan Barajı'nda tekne turları yapılacağı bildirildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Haziran 2012 20:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Belediye Başkanı Kazım Özgan, yazılı açıklamasında, Kozan Baraj Gölü'nün çevre düzenlemesinin yapılarak turizme açılması çalışmaları kapsamında satın aldıkları tekneyle, gezi düzenleneceğini belirtti.

Kozan'ın gizli kalmış güzelliklerini ortaya çıkararak, bölgenin önemli turizm merkezlerinden birisi haline gelmesini hedeflediklerini ifade eden Özgan, şunları kaydetti:

"Milli Parklardan kiraladığımız Dağılcak Mesire alanını yenileyerek bölge turizmine önemli bir katkı sağladık. Bugün itibarı ile Dağılcak'da hedefimizi çoktan aşmış durumdayız. İkinci hedefimiz yine baraj kıyısında bulunan ve Orman İşletmesinden devraldığımız kır gazinosunu da turizme kazandırmak. Devam eden çalışmalar tamamlandığında Dağılcak ve gazino birbirine entegre olacak ve doğa yürüyüşü yapmak isteyenler burayı kullanabilecek. Gelecekte Kozan Barajı'nı su sporları alanı yapmayı da planlıyoruz. Kozan Barajı çevresiyle ve doğasıyla Abant Gölü'nü aratmayacak bir tabiat zenginliğine sahip. Bu güzelliği Kozan halkına ve ilçemize gelen turistlere göstermek amacı ile bir tekne satın aldık. Bu tekne ile baraj turu yapılabilecek, yemek, kahvaltı gibi etkinlikler düzenlenebilecek. Yaklaşık 15 gün içerisinde tekne turları başlayacak."

Açıklamada, "Derin Sis" adı verilen teknenin 50 kişi kapasiteli olduğu ve turların 2 saatlik olacağı bildirildi.

Muhabir: Volkan Varan

Yayıncı: Ali Güreli

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber