Ormanlarda tırtıl istilası

Edirne Merkez ve ilçelerin bazı köylerindeki ormanlık alanları tırtıllar bastı. Lalapaşa Vaysal Köyü'nde ve Hamzabeyli Korusundaki meşe ağaçlarını yapraksız bırakan tırtıllar yöre halkını endişelendiriyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Haziran 2012 11:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Edirne Merkez ve ilçelerin bazı köylerindeki ormanlık alanları tırtıllar bastı. Lalapaşa Vaysal Köyü'nde ve Hamzabeyli Korusundaki meşe ağaçlarını yapraksız bırakan tırtıllar yöre halkını endişelendiriyor. Vatandaşlar tırtıllara yönelik tedbirlerin alınması için yetkilileri göreve davet ediyor. Bu yıl ki aşırı yağışlar ve gerekli mücadelenin yapılmaması sonucu özellikle Meşe Ağaçları'nı saran tırtıllar ağaçları kuruma noktasına getirdi.

Nisan ve Mayıs aylarında aşırı yağışlar nedeniyle oluştuğu öne sürülen tırtıllar Meşe Ağaçları'nı yapraksız bıraktı ve kuruma noktasına getirdi. Dumansız yangın olarak da adlandırılan tırtıl istilasının tüm Meşe Ağaçları'nda meydana geldiğini belirten yöre halkı bu konuda yetkili makamlara bilgi verilmesine rağmen mücadele anlamında bir çalışmanın yapılmadığını iddia etti. Meşelerin kuruma durumlarının söz konusu olduğunu kaydeden vatandaş, Hamzabeyli korusunda bir çok meşe Ağacı'nın kurumaya yüz tuttuğunu şu anda bile yapılacak bir besleme tedavisinin ağaçların yaşama şansını arttıracağnı söyledi.

Lalapaşa İlçesi Vaysal Köyü Ormanları da aynı kaderi paylaşırken, ağaç dallarında tırtıl kozalarının da hala bulunması ağaçların geleceği açısından endişe verici bir durum olarak değerlendiriliyor. Vatandaşlar, "Her yer yem yeşil ancak Meşe Ağaçları'nı yapraksız bırakan tırtıllarla mücadele için destek bekliyoruz. Gölgesinde serinlediğimiz ağaçları bir bir yok eden tırtıllarla mücadele için yetkililerin harekete geçmesini istiyoruz. İş bu noktaya gelmemeliydi? dediler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber