Tokat İl Sağlık Müdürü Yazı: Ölümler, ilk bakışta normal görünüyor

Tokat İl Sağlık Müdürü Saadettin Yazı, Gaziosmanpaşa Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi yoğun bakım servisinde yatan hastalardan 8'inin elektrik kesintisi nedeniyle aynı gece öldüğüne ilişkin iddialar üzerine bir açıklama yaptı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Haziran 2012 20:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ölümlerin ilk bakışta normal vakalar olduğunu kaydeden Yazı, "Biz İl Sağlık Müdürlüğü olarak olayı takip edeceğiz." diye konuştu.

Yazı, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Adı geçen hastanemiz 3. grup hastanedir ağır durumda olan hastaların tedavisinin yapıldığı sağlık kuruluşudur. Aynı akşam gerçekleşen ölümler normal olarak görünmektedir. Ölen hastalarımızdan 2'si beyin kanaması, 2'si trafik kazası, 3 hastamız kanser tedavisi gören ve bir kişi de kalp krizi geçirmiş hasta olmak üzere toplam 8 kişidir. Biz İl Sağlık Müdürlüğü olarak olayı takip edeceğiz." dedi.

"ÖLÜM OLAYLARINDA HASTANEMİZ KAYNAKLI HERHANGİ BİR SEBEP YOKTUR"

Gaziosmanpaşa Üniversitesi Başhekimi Doç Dr. İbrahim Aladağ ise yaptığı açıklamada, "Hastanemiz yoğun bakım servisi 27 yataklıdır ve kapasitesi tam doludur. Bizim yoğun bakım servisimizde tedavi gören hastalarımızın durumu son derce ağır olanlardır. Durumu ağır olan hastalar en son bizim servisimize sevk edilir. Burada biz elimizden gelen tüm tedavileri uygulamaktayız fakat tedaviye cevap vermeyen hastalarımızda burada maalesef hayatlarını kaybetmektedir. Bu nedenle burada arzu etmesek bile bu tür ölümlerin olması normaldir. Biz burada sağlık hizmetlerimizi imkanlarımız ölçüsünde en iyisini yapmaya gayret gösteriyoruz bundan sonra da çalışmalarımıza aynen devam edeceğiz. Meydana gelen ölüm olaylarında hastanemiz kaynaklı herhangi bir sebep yoktur." dedi.

"HASTANEMİZDE 2 ADET JENARÖTÖR VE 2 ADET UPS SÜREKLİ AKTİF DURUMDADIR"

Bu arada ölen hastaların yakınları tarafından dile getirilen elektrik kesintisi nedeniyle ölümler oluştu suçlamasını ise Başhekim Aladağ, "Hastanemizde 2 adet jenarötör ve 2 adet ups sürekli aktif durumdadır. Elektrik kesintisinde anında devreye girmektedir. Bu şekilde bir aksama hastanemizde olması mümkün değildir. Burada hergün ameliyatlar yapılmaktadır elektrik kesintisinde jenarötör olmasa ve devreye girmese ameliyatlar nasıl yapılacak böyle birşey mümkün değil. Ayrıca ölen hastalarımızın 2'si makinaya bağlı hasta değildi, fakat bu hastalarımızı da kaybettik olayın elektrik kesintisi ile hiçbir alakası yoktur." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber