Çiçekdağı Adliyesi'nin kapatılmasına tepki gösterildi

Çiçekdağı Esnaf Odası Başkanı Ahmet Erdoğan, ilçe adliyesinin kapatılacağı söylentilerinin, ilçe halkını tedirgin ettiğini,ve geçim sıkıntısı yaşayan esnafı daha da zor günlerin beklediğini söyledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Haziran 2012 21:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kısa bir zaman önce Çiçekdağı ilçesinde askerlik şubesinin kapatıldığını belirten Başkan Erdoğan, ?Askerlik şubesine gelen asker adaylarının, ilçede bir bardak çay içmesi, bakkaldan bir ekmek alması esnafa günlük kazanç sağlamaktaydı. Bugün Adliye'nin kapatılması, Adliye çalışanları ve Çiçekdağılıları mağdur edeceği gibi Çiçekdağı'nın ilçe olma vasfını da yitirmesine neden olacaktır.? dedi.

Adliyenin kapatılması, vatandaşların hak arama özgürlüğünü kısıtlayacağını ve yeni sorunların doğmasına neden olacağını kaydeden Erdoğan, ?Adliyede hakkını arayacak vatandaşların çevre ilçelerin yolunu tutmak zorunda kalacaklar. Çiçekdağı halkının Adliyenin kapatılmaması yönündeki haklı taleplerinin daima sözcüsü olacağım, bu konuda vatandaşla birlikte her türlü demokratik hakkımızı kullanacağız.? şeklinde konuştu.

Erdoğan, ?Bugün Adliye elimizden alınıyor, yarın başka kurumlar da elimizden alınacak mı? Bunların hepsi tek tek alınarak ilçe köy haline mi getirilecek. Çiçekdağı ilçesi tüm siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerini bu konuda birlikte dayanışmaya ve mücadeleye davet ediyorum, Çiçekdağlılar olarak ilçeye sahip çıkalım.? ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber