Osmaniye'de doğaya 750 kınalı keklik bırakıldı

Osmaniye'de yaban hayatının korunması, geliştirilmesi, şuurlu, planlı faydalanılması, sürdürülebilir bir yönetim anlayışı ile gelecek nesillere intikalinin sağlanması amacıyla 750 kınalı keklik doğaya bırakıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Haziran 2012 20:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 8. Bölge Müdürlüğü Osmaniye Şube Müdürü Nuri Yılmaz, yaptığı yazılı açıklamada, geçmiş yıllarda tabiatta bol miktarda bulunan, çeşitli nedenlerle miktarı azalmış ve nesli tükenme tehdidiyle karşı karşıya kalmış doğal türlerden olan Kınalı kekliğin, tekrar doğal ortamına kazandırılması ve popülasyonlarının arttırılmasını amaçladıklarını bildirdi.

Bahçe, Düziçi ve Kadirli ilçelerinde 750 Kınalı kekliğin doğaya salındığını belirten Yılmaz, "Gaziantep Erikçe Keklik Üretim İstasyonu'ndan alınan Kınalı kekliklerin, üretme istasyonundan getirildikten sonra doğaya uyumu için Atalan Beldesi'nde oluşturulan alanda, kurulan intibak voliyerine konularak 7 gün boyunca salınacağı alanın doğasına alışması ve nakil stresini üzerlerinden atması sağlandı. Doğaya bırakılan kekliklerin doğal hayata adapte olmasını kolaylaştırmak, yasa dışı avcılığı engelleyerek etkin koruma sağlamak ve yöre halkının bilgilendirilmesi amacıyla, sivil toplum örgütleri ve Atalan Belde Belediyesi ile işbirliği protokolü yapıldı. Kınalı keklik yerleştirilen alanlar 2012-2013 av döneminden başlamak üzere 3 yıl süreyle ava kapatıldı." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber