Meclis'te Esenyurt tartışması

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde AK Parti grubunun Esenyurt ve Kıraç'taki yapılar için imar planı değişikliği önergesi vermesi CHP grubunun tepkisini çekti.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 16 Haziran 2012 00:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Uzun ve hararetli tartışmaların ardından imar planı değişikliği AK Parti grubunun oylarıyla kabul edildi. CHPli meclis üyeleri ve izleyici sıralarındaki bazı partililer bu karara tepki gösterdi.

CHP GRUBU TEPKİ GÖSTERDİ

Saraçhane'deki İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nin gündemindeki bir önerge tartışma yarattı. 307 numaralı önerge olarak meclisin gündemine gelen " Esenyurt ilçesine ait 8 etap 1/1000 ölçekli uygulama imar planına ilave plan notları tadilatı ve Kıraç, 427 ada 3 parsel ile 1088 ada 1 parsele 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği hakkındaki teklif" CHP grubunun tepkisiyle karşılaştı. CHP Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Hayrettin Kayhan kürsüye çıkarak itirazlarını dile getirdi. Kayhan, AK Parti grubundan böyle bir önergeyi meclise getirmesine itiraz edecek vicdan sahibi kişiler olduğunu sanıyordum demesi üzerine salondaki hararet yükseldi. Yaşanan tartışmaların ardından oturuma ara verdildi.Oturumun yeniden açılmasıyla konuşmasını sürdüren Kayhan," Bölgedeki inşaatlarda insanlar dolandırıldı. Nasıl buna sahip çıkarsınız. Bir hukuksuzluğu, yasal olmayan bir kararı bize oylatıyorsunuz. Burası kaçakcıların dolandırıcılıklarının hukuka uygun hale getirileceği yer değildir. Oylatmamalısınız, suç işliyorsunuz. Geri çekin, oylatmayın bu kararı" diye konuştu.

"MAHKEMEYE GİDERSİNİZ"

Grubu adına söz alan İBB Meclisi AK parti grubu Başkan Vekili Ergün Turan da bölgede bir mağduriyet olduğunu kimseye imtiyaz sağlamadan bu mağduriyeti gidermek gerektiğini söyledi. Belediye Meclisi olarak aldıkları kararların hukuka uygun olması için ellerinden geleni yaptıklarını belirterek, " aldığımız her karar kutsal değildir" dedi. Turan, CHP grubunun en doğal hakkının alınan bu kararın iptali için mahkemeye başvurmak olduğunu sözlerine ekledi.

CHP'LİLER SALONDA BEKLEDİ

Tartışmaların arasında önerge AK Parti grubunun oylarıyla kabul edildi. CHP'li üyeler oylama sırasında sıra kapaklarına vurarak, alkış tutarak kararı protesto etti. AK Parti grubu meclis salonunu terk ederken CHP'liler bir süre daha salonda bekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber