Telekom satışında şok iddia!

Haber Giriş : 04 Temmuz 2005 10:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Telekom satışında Oger Telekom'a karşı kıran kırana pazarlık yürüten Etisalat Grubu ile ihaleye birlikte giren Çalık Enerji Grubu'ndan bomba gibi bir haber geldi.

Türk Telekom'un yüzde 55'ini 6 milyar 550 milyon dolara taksitle satın alan Oger Telekom'a karşı, ihalede kıran kırana mücadele eden ve son olarak 6 milyar 500 milyon dolar fiyat teklifiyle ihaleden çekilen Ahmet Çalık'ın Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı üstlendiği Çalık Grubu'nun da içinde bulunduğu Etisalat Konsorsiyumu hâlâ umutlu.

Çalık Enerji Grubu Genel Müdürü Erdal Çelik, Türk Telekom'un dünyanın 13. büyük telekom şirketi olduğunu ve bunun bilincinde olarak şartnameye göre peşin ödeme teklif ettiklerini belirterek ?İhale Başkanı'nın ihalede söylediği gibi ihale teknik olarak sonuçlanmıştır. Bunu Özelleştirme İdaresi Başkanlığı ile Özelleştirme Yüksek Kurulu'nun onaylaması gerekiyor. İhaleyi kazanan grup 6 milyar 550 milyon doları, yüzde 20'si peşin 5 taksitte ödeyecek. Biz ise 6.5 milyar doları peşin teklif etmiştik.

Gelişmeleri bekliyoruz? dedi. Çalık Enerji Grubu Genel

Müdürü Erdal Çelik, Türk Telekom ihalesine girerken, J.P. Morgan'dan danışmanlık hizmeti aldıklarını ve J.P. Morgan'ın kendilerine tavsiye ettiği fiyatın da üzerine çıktıklarını ve bunun için de 6.5 milyar doları aşmadıklarını söyledi.

Morgan danışman

Çelik, ?Türk Telekom'a peşin teklifte bulunmanızdan dolayı hâlâ umutlu musunuz' sorusuna ise ?Biz peşin ödeme teklifinde bulunduk. Bunu Özelleştirme İdaresi ile Özelleştirme Yüksek Kurulu'na sormak gerekiyor. İhale teknik olarak sonuçlandı, bunu da söyleyen Başkan'dı. Kararı bu iki kuruluş verecek? dedi.

?Aslında 100 milyon dolar daha artırmış olsaydınız ihale siz de kalabilirdi, neden artırmadınız' sorumuza, Çalık Enerji Grubu Genel Müdürü Erdal Çelik ?Biz artırmış olsaydık. Rakip firma da artıracaktı. J.P. Morgan'ın bize tavsiyede bulunduğu fiyatın zaten üstüne çıkmıştık. Bunun için artırmayı kestik? dedi.

Tülin Köksal/tercüman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber