Taş yüklü kamyon önüne kattığı minibüsü 300 metre sürükledi: 1 ölü, 1 yaralı

Başkent'te freni patladığı öne sürülen taş yüklü kamyon, önüne kattığı minibüsü yaklaşık 300 metre sürükleyip boş araziye savurdu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Haziran 2012 14:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kazada minibüsten tarlaya fırlayan sürücü öldü, kamyon şoförü ise yaralandı.

Çankaya, İncek Bulvarı ışıklı kavşağında meydana gelen kazada, iddiaya göre; Mücahit Gürpınar yönetimindeki 06 AY 9214 plakalı taş yüklü kamyonun freni patladı. Yokuş aşağı hızla inen kamyon, aynı istikamette seyir halinde olan Muhterem Uzun (53) idaresindeki 06 DR 3338 plakalı minibüsü önüne kattı. Minibüsü yaklaşık 300 metre sürükleyen kamyon, yoluna çıkan ağaç ve sinyalizasyon direklerini de devirdi. Boş araziye savrulan minibüs takla atarken, kamyon toprağa saplanarak durabildi. Çarpmanın etkisiyle taklalar atan minibüsten tarlaya fırlayan Muhterem Uzun olay yerinde hayatını kaybetti. İhbar üzerine olay yerine itfaiye, sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Kendi imkânlarıyla kamyondan çıktığı belirtilen sürücü Mücahit Gürpınar, ambulansla Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

Çevredeki vatandaşların minibüste bir bayanın bulunduğu söylentisi üzerine polis ekipleri, iş makinelerinden yardım istedi. Kepçe yardımıyla kamyonun ve savrulan taşların altı didik didik arandı. Yapılan aramalar sonucunda vatandaşların ihbarının asılsız olduğu ortaya çıktı. Hayatını kaybeden sürücünün cesedi morga kaldırılırken, hurdaya dönen araçlar da yine iş makinelerinin yardımıyla bulundukları yerden kaldırıldı.

Kazayı anlatan görgü tanığı kamyonun freninin patladığını tahmin ettiklerini söyleyerek, çarpmanın etkisiyle dumanların yükseldiğini söyledi. Büyük korku yaşadıklarını anlatan vatandaş, kazanın ardından durumu polis ve sağlık ekiplerine bildirdiklerini kaydetti. Bir başka vatandaş ise bu yolda sürekli kaza meydana geldiğini belirtti.

Öte yandan, kaza yerinde toplanan meraklı kalabalığın olayı cep telefonlarıyla görüntülemeye çalışması dikkat çekti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber