Bölgesel Hakem ve Gözlemcilik Sınavı Osmaniye'de yapıldı

Osmaniye'de 8 ilden gelen hakem ve gözlemciler için Bölgesel Hakem ve Gözlemciliğine Geçiş Sınavı yapıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Haziran 2012 20:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cebelibereket Kültür Merkezi'nde düzenlenen sınavla ilgili açıklama yapan Merkez Hakem Kurulu 7. Bölge Sorumlusu Seyfi Gözaydın, toplam 14 bölgede gerçekleştirilen sınavlardan birinin de Osmaniye'de yapıldığını söyledi.

Başarılı hakemlerin bölgesel hakem veya yardımcı hakem, gözlemcilerin ise bölgesel gözlemci olarak değerlendirileceğini belirten Seyfi Gözaydın, "Sınava girenlerin hepsi illerde hakem ve gözlemcilik yapan arkadaşlarımız. Onların başarılarına göre il hakem kurulları, bunu bir sıralama ve kontenjan dâhilinde bizlere bildiriyor. Merkez hakem kurulları olarak bizler de seminerle hakem ve gözlemcilerimizi yorum ve görüntü sınavına tabi tutuyoruz. Sınavda 12 kıstasımız var. Daha sonra ise sınava giren bu arkadaşlarımızı mülakata alarak performanslarını, vücut dilini ve salondaki hal ve hareketliliği, canlılığını değerlendiriyoruz. Bizim için belirleyici olan, hakem ve gözlemcilerimizin yorum ve görüntü sorularına vermiş oldukları cevaplar olacak. Sonuçta başarılı hakemleri bölgesel hakem veya yardımcı hakem, gözlemcileri de bölgesel gözlemci olarak değerlendirmek üzere buradayız." diye konuştu.

Osmaniye İl Hakem Kurulu Başkanı Hasan Aykırı ise bölgesel sınava Osmaniye'nin yanı sıra Adana, Mersin, Karaman, Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep, Kilis olmak üzere 8 ilden 67 hakem ve gözlemcinin katıldığını belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber