İçişleri Bakanı Şahin, 'Amasya Karakucak Güreşleri'ni izledi

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin Uluslararası Atatürk, Kültür ve Sanat Festivali kapsamında, 12 Haziran Şehir Stadyumunda her yıl geleneksel olarak düzenlenen Karakucak Güreş müsabakalarını izlemek ve çeşitli programlara katılmak üzere Amasya'ya geldi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Haziran 2012 07:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Amasya 15. Piyade Eğitim Tugayına helikopter ile inerek Valilik aracıyla 12 Haziran Stadyumu'na hareket eden Bakan Şahin'i Amasya'lılar coşku ile karşıladı.

Amasya'nın tarihi zengin, tabiatı güzel, insanı mert ve yiğit olduğunu söyleyen Bakan Şahin; ?Güreşe saygı tarihe saygının bir ifadesidir. Anadolu'da karakucak güreşlerini hiç ara vermeden yaşatan Amasya, Tokat, Samsun, Çorum gibi illerimizdir. Bin yıldır Orta Asya'dan Küçük Asya'ya Anadolu'ya güreşi Türk'ün bir kültürü olarak, Türk'ün gücünün bir ifadesi olarak, mertliğinin bir ifadesi olarak, dostluğunu ifadesi olarak hep yaşıyor ve hep yaşatacağız. Onun için buradasınız, onun için buradayız.? şeklinde konuştu.

Amasya'da çeşitli programlar nedeniyle iki gün kalacağı bildirilen Bakan Şahin, yaklaşık bir saat güreş müsabakalarını izledikten sonra aniden değişen program üzerine tekrar helikopter ile Ankara'ya döndü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber