Bakan Yılmaz'dan 'faiz' açıklaması

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Haziran 2012 12:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, ''2002'deki gibi bir oranla faiz ödeseydik 2011 faizimiz ne olurdu? 111,9 milyar dolar... 112 milyar dolar... Eski zihniyetle memleketi yönetseydik bugün faize 25 milyar dolar değil, 112 milyar dolar para ödeyecektik'' dedi.Yılmaz, AK Parti Sultanbeyli İlçe Başkanlığı'nın belediye binasında düzenlediği kahvaltı programında yaptığı konuşmada, bütçe disiplinine büyük önem verdiklerini ifade ederek, devletin gelir ve giderini çok sağlıklı hale getirdiklerini, güven ve istikrar oluşturduklarını, devletin vergi gelirlerinin artmaya başladığını, harcamaları çok daha akılcı bir şekilde yaptıklarını söyledi.

Kabaca bir hesap yaptığını dile getiren Yılmaz, 2002'de devletin ödediği faizlerin GSYİH'e oranının yüzde 15,5 ve bunun doğal karşılığının milli gelirin 230 milyar dolar olduğundan hareketle 35,7 milyar dolara denk geldiğini, geçen yıl milli gelirin çok büyüdüğünü, 772 milyar dolara ulaştığını, faizlerin milli gelire oranının ise yüzde 3,2'ye düştüğünü, bunun karşılığının da 24,7 milyar dolar olduğunu bildirdi.

Yılmaz, ''2002'deki oranla 2011'deki gelirimize göre faize para verseydik ne kadar vermiş olurduk? Farazi olarak... Diyelim ki 2002'deki gibi bir oranla faiz ödeseydik 2011 faizimiz ne olurdu? 111,9 milyar dolar... 112 milyar dolar... Eski zihniyetle memleketi yönetseydik bugün faize 25 milyar dolar değil, 112 milyar dolar para ödeyecektik. Hesap ortada'' şeklinde konuştu.

-''AK Parti yoksulluğu düşürdü''-

AK Parti'nin çok hizmetler yaptığını anlatan Yılmaz, yaptıkları hizmetlerin kaynağının güven ve istikrar olduğunu, paraların faize gideceğine memlekete hizmet olarak geri döndüğünü söyledi.

Bütün toplumun bu gelişmelerden yararlandığını ifade eden Yılmaz, AK Parti'nin yoksulluğu düşürdüğünü, sadece ekonomiyi büyütmediğini, aynı zamanda geliri de topluma daha iyi dağıttığını kaydetti.

Cevdet Yılmaz, ''Her şeyden önce enflasyonu yenmiş. Şimdi hiç enflasyonu konuşuyor muyuz? Türkiye şu anda istikrar içinde, enflasyonunu tek haneli rakamlara çekmiş, bütçesini disiplin altına almış, faize para ödemek yerine bunları yatırımlara, hizmetlere yönlendirmiş çok farklı bir ülke konumunda... '' diye konuştu.

AK Parti'nin sadece ekonomi ve sosyal politikalarda değil, demokrasi ve hukukta da mesafe aldığını belirten Yılmaz, AK parti'nin demokrasi alanında çok kötü bir tablo devraldığını söyledi. Yılmaz, Türkiye'nin bugün normal bir demokrasi haline geldiğini belirterek, ''Eskiden özürlü, eksik, vesayet altında bir demokrasimiz vardı. Şimdi artık normal bir demokrasi oldu. Türkiye artık normal bir demokrasi'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber