Şifreniz ne kadar iyi?

Her şeyimiz internette, şifreli uygulamalarda. Peki şifreleriniz gerçekten güvenli mi?

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 17 Haziran 2012 14:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İster bilgisayarınızda ister internet üzerinde hepimizin şifre ile koruduğumuz pek çok farklı hesabımız var. Bu hesapların güvenliğini sağlayan şeyse iki sorudan oluşuyor. İlki; kullanıcı adınız ve e-posta adresiniz. Art niyetli bir kişinin e-posta adresinizin veya kullanıcı adınızın ne olduğu bulması son derece kolay. Böylece güvenliğinizi sağlamak adına geriye sadece şifreniz kalıyor.

Peki şifreniz, sizin en hassas bilgilerinizi korumak için yeterince güçlü mü? İşte size şifrenizin ne kadar güçlü olduğunu biliyor musunuz? İşte bunu öğrenebileceğiniz ücretsiz araçlar...

STRENGTH TEST

Bu şifre testi, kullandığınız şifrenin yan yana gelen karakterlerin ne kadar rastlantısal olduğunu ölçecek şekilde geliştirilmiş. Eğer şifreniz içerisinde tekrar eden veya belli bir sırlamayı takip eden karakterler varsa şifrenizin güvenliği de düşük çıkacaktır.

MICROSOFT SAFETY AND SECURITY CENTER

Microsoft'un da kendi şifre güvenliği test etme aracı var. Bu site üzerinden şifrenizin ne kadar güçlü olduğunu test edebileceğiniz gibi ayrıca Microsoft'un güvenlik ve şifre seçimi konusundaki farklı makalelerini de yine aynı adreste bulabilirsiniz.

chip.com.tr

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber