Şanlıurfa Kapalı Cezaevi'nde açık görüşme

Şanlıurfa E Tipi Kapalı Cezaevi'nde yaşanan ve 13 kişinin ölümü ile sonuçlanan olayın ardından cezaevinde yatan bin 57 mahkumun yakınları cezaevine akın etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Haziran 2012 15:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tutuklu yakınlarının endişeli bekleyişi karşısında valilik, mahkumlara önce aileleri ile telefonla görüşme fırsatı tanıdı. Ardından açık görüş gerçekleşti. Mahkum yakınları cezaevindeki yakınını ziyaret edebilmek için kavurucu sıcakta kuyruğa girdi. Aralıklarla izdihamın oluştuğu cezaevi önünde polis olağanüstü güvenlik aldı.

Ziyaret öncesi mahkum yakınlarına seslenen Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yalçın, yaşanan talihsiz olaydan dolayı son derece üzüntülü olduğunu söyledi. "Hala cezaevinde kalan mahkumları Allah kurtarsın" diyen Yalçın, ?Söz verdiğimiz için bugün aileleri görüştürüyoruz. Ancak özellikle ve özellikle başka şehirden gelip yakınları ile biran önce görüşmek isteyenlere öncelik vermek kaydıyla sükunet içerisinde kargaşa, telaşa sıkıntıya sebebiyet vermeden düzenli bir şekilde peyder pey sizi alıp yakınlarınızla görüştüreceğiz. Başka herhangi bir koğuşta olay söz konusu değil. Zamanımız az. Başka şehirlerden gelenleri öncelikle yakınları ile yüz yüze görüştüreceğiz. Olay ile ilgili tahkikat başlatıldı.? dedi.

Ardından cezaevine girişler başladı. Cezaevi önünde uzun kuyruklar oluştu. Öte yandan gün boyunca aralıklarla cezaevi çevresinde gerginlikler sürdü. Mahkum yakınları mahkumların can güvenliğinin olmadığını savundu. Sesini duyurmaya çalışan grubun polis bariyerlerini aşmasına engel olundu. Mahkum yakınlarının serzenişi cezaevinin kapasitesinin çok üstünde mahkum barındırması oldu. Cezaevi çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı.

Bu arada BDP ve CHP'li milletvekilleri de cezaevine geldi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber