SEYMER'in KOSGEB kursuyla hibe kredi alan 44 girişimci iş yerini kurdu

Seyhan Belediyesi Meslek Edindirme Merkezi (SEYMER)'nin KOSGEB işbirliğiyle açtığı ?Girişimcilik Eğitimi'ni başarıyla tamamlayan 44 kursiyer hazırladıkları iş planı çerçevesinde 27 bin liradan başlayan hibe kredilerini alıp iş yerlerini kurdu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Haziran 2012 15:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Genç girişimciler, sertifikalarını Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk'ün makam odasında düzenlenen törenle aldı. Sertifika dağıtımı öncesinde konuşan Öztürk, ?Dünyanın başarılı iş adamlarının biyografilerine baktığımızda en büyük özellikleri girişimci olmalarıdır.? dedi.

Bir eğitimci olarak, öğrencilere ilk dersinde anlattığı başarı prensibine dikkat çeken Öztürk, ?Benim nazarımda başarılı öğrenci tüm derslerden en yüksek puanı alan kişi değildir. Başarılı öğrenci, okulunda ve özel yaşantısında girişimci ruhuyla sosyal aktivitelere en çok iştirak eden kişidir.? diye konuştu.

KOSGEB Adana Bölge Temsilcisi Hamit Sucu da sertifika töreninde, Türkiye'de, özellikle de Adana'nın temel sıkıntılarından birisinin işsizlik olduğunu hatırlattı. Sucu, ?SEYMER'le işbirliğinde açtığımız kursları tamamlayan kişiler yalnızca işsizlik problemini aşmış kişiler değil, aksine yanlarında işçi çalıştıracak, istihdam oluşturacak girişimciler haline gelmektedirler.? şeklinde konuştu.

Sucu, 2011 yılında kursları tamamlayıp iş planı kabul edildikten sonra hibe kredi alan 136 girişimcinin 600 kişiye istihdam sağladığını belirtti. Sucu, ?Seyhan Belediyesi ile birlikte KOSGEB'in diğer destek programlarıyla toplamda bin kişilik istihdam sağladık. Bu kurslarımızla insanların hayat standartlarını artırıyoruz.? ifadesini kullandı.

Sertifika töreninde kurs bitirme belgelerini alan 44 girişimci, hangi sektörlerde faaliyet göstereceklerini de açıkladı. Kursiyerler arasında ?Van Kahvaltı Salonu' açmayı planlayandan bisiklet-motosiklet yedek parça dükkânı, güzellik salonundan müzik markete, tatlı imalathanesinden matbaaya kadar değişik sektörlerde yatırım planlayanların bulunması dikkat çekti. Programa, AK Parti Seyhan İlçe Başkanı Kasım Pamuk ile SEYMER Koordinatörü Nurten İrday da katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber