Yakutiye Kent Konseyi, sosyal proje hazırlayacak

Erzurum Yakutiye Belediyesi Kent Konseyi, halkın yönetime katılımına zemin hazırlamak ve şehrin sosyo- ekonomik kalkınması için projeler üretmeye başladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Haziran 2012 15:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yakutiye Kent Konseyi Gençlik Meclisi, Kuzey Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) uzmanlarından "Proje Döngü Eğitimi" aldı. 3 gün süreyle 4 ayrı uzmandan 20 saat eğitim alan gençler, örnek projeler hazırladı. Eğitim çerçevesinde; Mevcut Durum Analizi, Paydaş Analizi, Uygulama Çalışması, Sorun Analizi Sorun Analizi ? Uygulama Çalışması, Hedef Analizi, Hedef Analizi ? Uygulama Çalışması, Strateji Analizi, Strateji Analizi ? Uygulama Çalışması, Mantıksal Çerçeve Matrisi, Mantıksal Çerçeve Matrisi ? Uygulama Çalışması, Süre ve Faaliyet Planlaması, Kaynak Planlanması, Başvuru Formu, Bütçe hazırlama eğitimi alındı.

İşletme, inşaat ve mimarlık bölümü, sosyal bilimler lisesi öğrencilerinden oluşan grup, Şeyda Turan, Ayşegül Okur, Ömer Şahin, Mehmet Emin Daş, Murat Şen, Serhat Taş, Utku Aydıncı, Feyza Kızıloğlu, Sevda Nur Bilge, Burak Can Durmuş'dan oluştu.

Programın tamamlanması üzerine, KUDAKA uzmanlarına plaket ve çiçek takdim eden Yakutiye Kent Konseyi Gençlik Meclisi üyeleri ?KUDAKA gönüllü olarak bu eğitimi verdi. 4 ayrı uzmandan dersler aldık. Bir projenin her yönüyle hatırlanması konusunda uzmanlaştık. Örnek projeler hazırladık ve onay aldık. Böylece gelecek aylarda Erzurum için kalkınma ve gelişme modelli projeler hazırlayabileceğiz. Bu bizim için çok önemli. Gençlik Meclisi olarak üzerimize düşen görevi fazlasıyla yerine getirme gayretindeyiz.? dedi.

Yakutiye Belediye ve Yakutiye Kent Konseyi Başkanı Ali Korkut, hedefledikleri şeyin gençlerin ve halkın yönetime katılması olduğunu belirtti. Korkut, Kent Konseyi'nin yerel yönetime katılma ve söz sahibi olma noktasında önemli ve demokratik bir görevi layıkıyla yerine getirdiğinde işaret etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber