THY'de asker emeklisi 450 pilotun emekli maaşı kesildi.

Haber Giriş : 05 Temmuz 2005 08:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

THY'de çalışan asker emeklisi pilotların emekli maaşı kesildi. Bu durum, pilotları isyan ettirdi. Asker emeklisi 450 pilot, kararın iptali için dava açtı. Eğer davayı kazanamazlarsa hepsi özel sektöre geçecek...

TÜRK Hava Yolları'nda (THY) görev yapan 450 asker kökenli pilot, Ankara Bölge İdare Mahkemesi'ne dava açtı. Davanın nedeni ise 2005 yılı Bütçe Kanunu'na eklenen bir madde. Buna göre, asker kökenli pilotlardan THY'de çalışanların emekli maaşları kesildi. Özel şirketlerde çalışan asker kökenli emekli pilotların ise maaşları kesilmedi.

THY'DE görev yapan emekli asker pilotlar, aylık 1.5 milyar ve 2.5 milyar lira arasında emekli maaşı alıyorlardı. Yasanın çıkmasıyla hem maaşlarından oldular hem de yeniden sigorta primi ödemeye başladılar. THY pilotları, bu sorunun giderilememesi durumunda, özel havayolu şirketlerinden gelen teklifleri değerlendireceklerini söylediler. Pilotlar, ?Özel havayolu şirketlerinde çalışan asker emeklisi pilotlar maaşlarını almaya devam ediyor. Hem emekli maaşlarımızdan olduk, hem de prim ödeyerek daha az maaş almaya başladık' dediler.

THY'DE görev yapan emekli asker pilotlar, 1 Ocak'ta yürürlüğe giren, ?emekli olduktan sonra kamu sektöründe çalışmaya devam edenlerin aylıklarının kesilmesi ve sağlık hizmetlerinden yararlandırılmamasına' yönelik yasa nedeniyle tek tek yuvadan uçmaya başladı. Şu ana kadar yaklaşık 15 THY pilotunun özel sektöre geçtiğini belirten yetkililer, yasanın iptal edilmemesi halinde THY'nin uçaklarını uçuracak personeli bulamayacağını belirttiler.

star

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber