Suriyeli muhalifler acil çözüm istiyor

Suriye Ulusal Konseyi, İstanbul Hilton Garden Hotel'de basın toplantısı düzenledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Haziran 2012 18:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Suriye'de son günlerde yaşanan gelişmelerin değerlendirdiği toplantıya Suriyeli iş adamları ve sivil toplum kuruluşlarından temsilciler katıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan Suriye Ulusal Konseyi Başkanı Abdulbasit Seyda, özellikle Suriye devriminin başkenti Humus'un şiddetli saldırılar altında olduğunu ve şehirde yeterince yemek ve ilaç tedarik edilemediğini ifade etti. Seyda, ?Şehirde bir çok yaralı var. Bunların tedavi edilmeleri için bölgeden çıkarılması ve sevk edilmesi gerekiyor ancak suçlu rejim şehri bombalamaya devam ediyor.? dedi.

Uluslararası toplumun da mevcut rejime yönelik bir umudunun kalmadığını belirten Seyda, Rejimin Aleppo ve Şam gibi birçok büyük şehirde kontrolü kaybettiğini ve sersemlediğini, bu sebepten de şiddeti arttırarak sürdürdüklerini söyledi.

Suriye'de bulunan gözlemcilerin son kararından sonra, uluslararası toplumun sorumluluğunu yerine getirmesi ve Suriye'deki sivilleri koruması gerektiğini ifade eden Seyda şunları kaydetti: ?Uluslararası topluma ve Suriye dostlarına sesleniyoruz, pozisyonunuzu ve kararınızı alın çünkü gelecek günler Suriye'nin değişimi için çok önemli günler olacak. Eminim ki mevcut rejimle yumuşak yoldan görüşmenin hiçbir anlamı yok. BM Güvenlik Konseyi'nin artık kararını vermesini istiyoruz.?

Bu arada Suriye'de bulunan gözlemci heyetinin görevleri, artan şiddet olayları ve heyetin ülkede devriye görevi yaparken birkaç kez ateş altında kalması nedeniyle askıya alındı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber