Gözaltına alınan Rektör 'çıkar amaçlı örgüt elebaşı' olmakla suçlanıyor/ Video

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Haziran 2012 13:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çukurova Üniversitesi'nde (ÇÜ) Teknokent'in de arasında olduğu 10'a yakın ihalede yolsuzluk iddialarıyla ilgili gözaltına alınan, aralarında müteahhitler ile üniversitenin yapı işleri dairesi çalışanların bulunduğu 16 kişi adli mercilere sevk edildi. Rektör Prof. Dr. Alper Akınoğlu'nun üniversitedeki ihaleler için "adres gösterdiği", bazı dekanlara da yapılan işi eksiksiz göstermeleri için baskı yaptığı öne sürülüyor. Rektörlük odası ile evinde 6 adet frekans kesici özelliği olan 'jammer cihazı', 1 adet de dinleme ve görüntüleme aygıtlarını tespit eden "böcek temizleme" cihazı çıkan Akınoğlu, 'çete elebaşı' olmakla suçlanıyor.

Emniyet Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Mali Büro ekipleri, 8 ay önce üniversitede iş yapan müteahhit Cumali Kurtar ile bazı kişilerin şikayetleri üzerine, özel yetkili savcılığın talimatıyla çalışma başlattı. Mali polis, 2005 yılından bu yana yapılan ihaleleri inceledi, teknik ve fiziki takip yaptı. Rektör Alper Akınoğlu'nun bazı müteahhitlerle çıkar ilişkisine girdiği, ihaleler için adres gösterdiği, bazı ihalelerde dekanlara işin tamamlandığına dair onay vermeleri için baskı yaptığı, yapmayanların ise görev yerlerini değiştirdiği öne sürülüyor.

Polis, en son takibe aldığı bir ihalede devletin yaklaşık 3 milyon lira tutarında zarara uğratılacağını belirledi. ÇÜ Rektörü Alper Akınoğlu'nun ikameti ve makam odası da dahil olmak üzere 37 adreste 15 Haziran Cuma günü eş zamanlı yapılan aramada, yolsuzluk iddialarını ortaya atan müteahhit Cumali Kurtar, Yapı İşleri Dairesi'nde görevli Şube Müdürü Remzi Ç., Teknik Daire Başkanı Nüvit G., İnsan Kaynakları Sorumlusu Emel S., S.E., K.K., D.S., H.A., N.A., Ö.G., İ.Ş.Ö., Ö.D., M.G., M.B., A.Y., İ.M.E. gözaltına alındı. Emniyet Müdürlüğü'nde ifadeleri alınan 16 kişi 'haksız ekonomik çıkar sağlamak amacıyla örgüt kurmak, ihaleye fesat karıştırmak, edimin ifasına fesat karıştırmak, resmi belgede sahtecilik, suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme, rüşvet, tehdit, görevi kötüye kullanmak' suçlarından adli mercilere sevk edildi.

Özel yetkili savcılıkça yürütülen soruşturma kapsamında 80 kişi 'şüpheli' olarak belirlendi. 500 sayfayı bulan fezlekede, Rektör Prof. Dr. Alper Akınoğlu, 'örgüt elebaşı' olmakla suçlanıyor. Akınoğlu'nun ilerleyen günlerde, hakkında 40 sayfayı bulan iddialara cevap vermesi için özel yetkili savcılıkça ifadesinin alınması bekleniyor.

Yürütülen soruşturma kapsamında Rektör Prof. Dr. Alper Akınoğlu, gözaltına alındı

Çukurova Üniversitesi'nde (ÇÜ) yürütülen soruşturma kapsamında Rektör Prof. Dr. Alper Akınoğlu, gözaltına alındı.

Soruşturma kapsamında ÇÜ Rektörlük binasına gelen Adana Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Rektör Prof. Dr. Alper Akınoğlu'nu makamında gözaltına aldı.

Prof. Dr. Akınoğlu İl Sağlık Müdürlüğü Adli Tıp Birimi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra emniyete götürüldü.

Çukurova Üniversitesi Rektörlüğü, rektörlük idari binası ve Prof. Dr. Alper Akınoğlu'nun ikametinde 15 haziran tarihinde operasyon düzenlenmiş, yaklaşık 11 saatlik arama sonucu aralarında üniversite personeli ve müteahhitlerin de bulunduğu 16 kişi gözaltına alınmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber