Ankara TOKİ'de eylem

Ankara'nın Elmadağ İlçesi'ndeki TOKİ konutlarında yönetim bazında sular bir türlü durulmuyor.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 18 Haziran 2012 14:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Geçtiğimiz yıl kışa girerken yanmayan kaloriferler nedeniyle üşüyen vatandaşlar sokağa dökülüp, TOKİ yönetimince dolarla alınan aidatı yaptıkları eylemlerle gündeme getirirlerken, bu kez de demokratik yollarla yaptıkları site yönetimini oluşturan konut sahipleri, hukuk karmaşası ile karşı karşıya kaldılar.

İlçedeki 529 vatandaşın oturduğu Elmadağ TOKİ Blokları sakinleri, 1 yıllığına gelen, ancak 3 yıldır değişmeyen kurumun belirlediği yönetimi değiştirmek üzere 5 Haziran 2012 tarihinde seçime gitti. Üst yönetim ve denetim kurulunu belirleyen site sakinleri, yönetimi Boğaziçi AŞ'den avukatları aracılığı ile devraldı. Ancak aradan 3 gün geçtikten sonra eski başkan Zafer Aktaş Elmadağ Cumhuriyet Başsavcılığı'na şikayette bulunup, 14 Haziran 2012 tarihinde eski site yönetimini savcılık kararı ile tekrar iş başına getirilmesini sağladı.

Bu duruma tepki gösteren yeni Elmadağ TOKİ Site Yönetimi Başkan Yardımcısı Ali İhsan Reçber, 5 Haziran'da tüm prosedürleri yerine getirerek seçime gidip alt ve üst yönetimi belirlediklerini söyledi. Reçber, 3 gün sonra eski site yönetiminin yeni site yönetimini kurallara uyulmadığı gerekçesiyle Elmadağ Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunduklarını belirtirken, "Savcılığı polise talimatı ile yeni yönetim kurulu hiçe sayılarak eski yönetim kurulu tekrar işe başlatılmıştır. Böyle bir durumun hukuk mahkemelerine taşınması yerine savcılık kararı ile eski yönetime devredilerek hukukun dışına çıkılmıştır. Bizler de Elmadağ Nöbetçi Sulh Mahkemesi'ne dava açarak hakkımızı aramaya başladık. TOKİ sakinleri olarak eski site yönetiminden yeterli hizmeti alamıyoruz. Çevre düzenlemesini yapılmıyor. İlköğretim okulumuz yok, 3 ay önce yaşanan fırtınada binaların kopan dış cephe malzemeleri korkutucu bir durumda sallanıyor. Kopan bu demirler bir vatandaşa zarar verdikten sonra mı yapılacak. Yine çatılarda bulunan kiremit korkulukları kopmuş durumda, şiddetli rüzgarlarda kiremitler çatılardan aşağıya düşebilir" diye konuştu.

İlgililere aktarmalarına rağmen sorunlarının bir türlü çözülemediğini belirtirken Reçber, "haklı olduğumuz konularda bizleri hiç yerine koymaktadırlar. Konutlarımızı taksitle aldığımız için kat maliki olmadığımızı söylüyorlar. Oysa bizlerden ortak kullanım giderleri, emlak vergilerini ve diğer giderleri gününde tahsil ediyorlar. Parasal konuda bizleri malik sayıyorlar, seçme ve yönetim konusunda alıcı sıfatıyla değerlendiriyorlar. Hukuk savaşımız sürecek, adaletin ve hakkın yerini bulacağına inanıyoruz" dediler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber