Gereksiz sezaryen yapan doktorlara para cezası verilecek

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 19 Haziran 2012 08:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ve Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in dün kürtajla ilgili yaptıkları toplantıda, kadının istemesi halinde 10 haftaya ve tecavüz sonucu gebelikte 20 haftaya uzayan kürtaj süresiyle oynamama eğilimi ağırlık kazandı

Bilim Kurulu'nun raporunu değerlen-diren 3 bakan, önümüzdeki günlerde yine bir araya gelecek.

?Yasak' denmeyecek

Yeni kürtaj düzenlemesi, ilk Bakanlar Kurulu'na sunulacak. Toplantıda ağırlık kazanan görüşlere göre, ?Kürtaj yasaktır? denilen bir yasal düzenleme yapılmayacak. Ancak kadınların sağlığı açısından sağlam güvenceler getirilecek ve kürtaj daha sıkı kurallara bağlanacak. Toplantılarda, hijyenik koşulları uygun olmayan muayenehane ve kliniklerde bazen pratisyen hekimlerin bile kürtaj yaptıkları ve kadınların sağlığının tehlikeye atıldığı iddiaları ve tıbbi zorunluluk da ele alındı.

Sezaryene yaptırım

Bilim Kurulu'nun hazırladığı raporda Başbakan Erdoğan'ın tepki gösterdiği sezaryen konusu da ele alındı. Buna göre gereksiz sezaryen yapan doktorlara para cezası verilecek. Gereksiz sezaryen yapıldığı tespit edilen hastanelere de kapatmaya varan yaptırımlar getirilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber