Sincan'da görme engelliler için özel kabartmalı takip yolu

Ankara Sincan'da belediye görme engelliler için özel kaldırımı hayata geçiriyor. Hissedilen yüzey teknolojisine sahip kaldırımlar sayesinde görme engelliler, daha kolay hareket edebilecek.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Haziran 2012 15:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, ?Engelli vatandaşlarımızın hayatın her alanında işlerini kolaylaştırmanın gayreti içindeyiz.? dedi.

İlçe genelinde daha önce hayata geçen engelli rampaları ile tekerlekli sandalye kullanan vatandaşların hayatını kolaylaştıran Sincan Belediyesi, engelsiz bir kent için çalışmalarına devam ediyor. Belediye, şimdi de görme engelliler için yeni bir hizmeti hayata geçiriyor. Gazi Osman Paşa Mahallesi'nde başlayan, hissedilen yüzey teknolojisine sahip kaldırımlar bir bir döşenmeye başlandı. Hissedilen yüzeyler sayesinde, ayak tabanı ve beyaz baston yardımıyla kaldırım üzerindeki işaretleri görme engelli Sincanlılar algılayarak hareketlerine yön verebiliyor. Biten yol, devam eden yol, dönemeçler tek tek işaretlerle anlatılıyor.

Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, ?Bir dakika sonra kendimiz de engelli olabilecekmiş gibi hassas davranıyoruz. Tüm birimlere de bu yönde uyarılarda bulunuyorum. Belediye hizmetlerimizi gerçekleştirirken engelli vatandaşlarımızı daima göz önünde bulunduruyoruz.? ifadesini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber