Diyarbakırlı Şehit o günleri göremedi

Hakkari'de terör örgütü tarafından düzenlenen saldırıda şehit olan Diyarbakırlı Piyade Onbaşı Cahit Kılıç'ın annesi Hasret Kılıç, acı haberle yıkıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Haziran 2012 18:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kürtçe ve Zazaca ağıtlar yakan anne Kılıç'ı, sağlık görevlileri sakinleştirmeye çalıştı.

Şehidin babası Galip Kılıç, oğlunun son görüşmesinde, kendisine, ?Baba bu acılar bitecek, kardeş kanı dökülmeyecek. O günleri görmemize az kaldı.? dediğini anlattı.

Hakkâri'nin Yüksekova ilçesi Yeşiltaş Karakolu'na, PKK terör örgütü mensuplarınca düzenlenen saldırı sonrası çıkan çatışmada şehit olan 8 askerden biri olan Diyarbakırlı Piyade Onbaşı Cahit Kılıç'ın baba evine acı haber ulaştı.

Diyarbakır'ın Hani ilçesi Gürbüz beldesinde ikamet eden Şehit Piyade Onbaşı Cahit Kılıç'ın babası Galip Kılıç'a acı haber, Hani Kaymakam İsmail Şanlı ve askerler tarafından verildi. Oğlunun şehit olduğunu öğrenen baba gözyaşlarına hakim olamazken, 9 aylık asker olan Cahit Kılıç'ın 10 kardeşi olduğu, en son çatışmadan önce babası ile telefonla görüştüğü öğrenildi. Gözü yaşlı anne Hasret Kılıç, ağıtlar yakarken, eve gelen yakınları ise haber üzerine fenalaştı.

Şehit evinin önünde 2 ayrı 112 Acil Servis ekibi hazır bekletildi. Baygınlık geçiren şehit yakınlarına sağlık ekipleri ilk müdahaleyi yaptı. Diyarbakır Dicle Üniversitesi Sağlık Meslek Yüksekokulu mezunu olan 24 yaşındaki Şehit Piyade Onbaşı Cahit Kılıç'ın naaşının, yarın Diyarbakır'a getirilerek Gürbüz beldesinde toprağa verilmesi bekleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber