Yaz okulları açılışında 'matrak' heyecanı

Eyüp Belediyesi'nin her yıl organize ettiği ücretsiz yaz okulları başladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Haziran 2012 18:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eyüp Spor Salonu'nda düzenlenen Yaz Okulu'nda öğrencilere Okçuluk, Futbol, Tekvando, Voleybol, Basketbol, Keman dersleri veriliyor. Eyüp'teki Yaz Okulları'nda öğrencilere Osmanlı mücadele sanatı Matrak ve Tomak sporu da öğretiliyor.

Yaz Spor Okulu açılışını Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu yaptı. Açılış, İstiklal Marşı ve şehitlerimiz için bir dakikalık saygı duruşunun ardından yapıldı.

Yaz Okuluna devam edecek öğrenciler, konusunda uzman eğitim kadrosundan, basketbol, futbol, voleybol, tekvando, okçuluk ve keman dallarında ders alacak. 6-15 yaş grubu çocukların alındığı Eyüp Belediyesi Yaz Okulları'na, kontenjanın üzerinde büyük ilgi olduğunu belirten Belediye Başkanı İsmail Kavuncu, ?Biz gelen tüm talepleri değerlendirdik. Çocuklarımız ve gençlerimiz bizim için çok önemli. Onların, kültür, sanat, spor dallarında dört dörtlük bir eğitim almaları için elimizdeki tüm imkanları seferber edeceğiz. Bu sene ayrıca geleneksel Osmanlı mücadele sanatlarından Matrak ve Tomak'ı da gençlerimize öğreteceğiz. Sultanların, sipahilerin, yeniçerilerin, Osmanlı halkının büyük ilgi gösterdiği bu ata sporumuzu Eyüplü gençler de çok sevecek? dedi.

Açılışta, miniklerin tekvando gösterilerinin ardından Başkan İsmail Kavuncu, onlarla matrak sporunu yaptı. Ardından ok atışıyla Yaz Spor Okulu'nun açılışını gerçekleştirmiş oldu.

Yaz Spor Okulu gösterilerde öğrencilerin velileri de Matrak sporunu denedi. Tekvando öğrencileri hem Matrak hem de Tomak'ta hünerlerini gösterdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber