Zonguldak'ta dolandırıcılık iddiası

Zonguldak'ta, altın diyerek 10 bin liraya satın aldığı saat, sahte çıkan kişi polise başvurdu.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Haziran 2012 19:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Edinilen bilgiye göre, Çarşı Polis Merkezi'ne başvuran Sezai Yuca (47) dolandırıcılar tarafından kendisine 10 bin liraya sahte saat satıldığını belirterek, şikayetçi oldu.

Yuca'nın şikayeti üzerine zanlıların yakalanması için çalışma başlatıldı.

Yuca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Zonguldak Belediyesi'nde ustabaşı olarak görev yaptığını belirterek, belediyeden alacağı olan 15 bin lirayı avukatı aracılığıyla tahsil etmesinin ardından, eşiyle buluşmaya gittiğini söyledi.

O sırada iki kişinin saat pazarlığı yaptığına kulak misafiri olduğunu ve saat satmaya çalışan kişinin kendisine Kuyumcular Çarşısı sorduğunu ifade eden Yuca, şöyle konuştu:

"Şebeke üyesi dolandırıcı, Almanya'ya dönmesi gerektiğini bunun için de saati satmak istediğini söyledi. Beraber tanıdığım bir kuyumcu dükkanına gittik. Kendisi daha önce o dükkana geldiğini söyledi. Başka bir dükkana bakmaya gittiğimiz sırada, bir başka kuyumcuda bekleyen ve şebeke üyesi olduğunu öğrendiğim kişi geldi. Kendisinin dükkan sahibi olduğunu, saati 20 bin liraya almak istediğini belirtti. İş yerinde malzeme sayımı olduğunu ifade etmesi üzerine, diğer şebeke üyesi saati bana satmak istedi. 'Alamayacağımı' söyledim. Bunun üzerine dükkan sahibi olduğunu öne süren kişi bana saati almamı, bu fırsatı kaçırmamam gerektiğini belirtti. Ben de saati aldım. Daha sonra oradan ayrıldım. Yaklaşık 1,5 saat sonra aynı iş yerine gidince dükkan sahibini aradım. İş yeri çalışanları patronun dışarıda olduğunu söyledi. Bunun üzerine saati bozdurmak istedim. Bana saatin sahte olduğunu söylediklerinde dolandırıldığımı anladım. Hemen polis merkezine giderek şikayetçi oldum. Ben saati yatırım amaçlı almıştım, şebeke üyesine aldandım. Belediyeden aldığım parayı borçlarıma yatıracaktım, mağdur oldum."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber