İzmir'in yeni faytonları

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin, özel atlar koşulan Viktorya Klasik tarzın faytonları, temmuz ayından itibaren Kordon'da boy gösterecek.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Haziran 2012 11:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir'in simgesi faytonları şehri yakışan, modern bir görünüme kavuşturmak isteyen Büyükşehir Belediyesi, hazırladığı projede son aşamaya geldi. Faytonlara koşulacak Haflinger cinsi 36 at, Avusturya'dan getirilerek Kahramanlar semtinde oluşturulan barınağa alındı. Faytonlarda görev yapacak personelin ve atların uyum içinde çalışması için eğitimler başladı. İZULAŞ Genel Müdürlüğü yetkilileri, ?Şu an faytonlara koşulacak atların eşleştirilmesi yapılıyor. Sürücülerin faytonlara ve atlara adaptasyon süreci devam ediyor. Kısa bir süre sonra vatandaşlarımıza ve turistlere keyifli bir fayton sefası sağlayacağız.? dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kahramanlar'daki bir alanda faytonlar için kapalı park alanı ve her bir at için 10'ar metrekarelik 36 adet barınak yaptırdı. Alanda bir de idari bina bulunuyor. Ayrıca atlarla özel olarak ilgilenen bir veteriner görevlendirildi. Viktorya Klasik tarzındaki 12 fayton, bu alanda ünlü olan Manisa'nın Akhisar ilçesinde üretilerek teslim alındı. Dört yolcu ve bir sürücü kapasiteli körüklü tip faytonların yolcu koltukları, biri geniş ve diğeri dar olmak üzere ikişer kişilik.

İZULAŞ bünyesinde görevli sürücüler için de özel kıyafetler hazırlandı. Faytonlar, saat 09.00'dan 24.00'e kadar Kordon'nda, Alsancak Limanı ile Konak Pier arasında sefer yapacak. Konak Pier ve limandaki durak yerlerinde bilet satış yeri olacak. İzmir'in yeni faytonlarına binmek isteyenler, bir biletle saat kısıtlaması olmadan gidiş dönüş yapabilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber