Doktorlar ve muhtarlar sağlık için el ele

Mersin'in Erdemli ilçesinde tamamı doktor ve sağlık çalışanlarından oluşan Erdemli Sağlık Gönüllüleri Derneği (DERMAN) yönetim kurulu üyeleri ilçede ilk ziyareti Erdemli Muhtarlar Derneği'ne gerçekleştirdi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Haziran 2012 10:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mersin'in Erdemli ilçesinde tamamı doktor ve sağlık çalışanlarından oluşan Erdemli Sağlık Gönüllüleri Derneği (DERMAN) yönetim kurulu üyeleri ilçede ilk ziyareti Erdemli Muhtarlar Derneği'ne gerçekleştirdi. Ziyarette doktorlar ve muhtarlar birlikte program ve proje hazırlanmasına dair fikir birliğine vardı.

Ziyaret sırasında bir konuşma yapan Erdemli Sağlık Gönüllüleri Derneği (DERMAN) Dernek Başkan Yardımcısı Dişhekimi Abdülkadir Baştürk, ?Sivil toplum örgütleriyle ve kamu kurumlarıyla bir araya gelerek, el ele omuz omuza vererek, sağlık alanında halkımız yararına nasıl çalışmalar yapabiliriz bunun düşüncesi içerisindeyiz? dedi.

Sağlıklı bir toplumun geleceğin en önemli kilometre taşı ve yatırımı olduğunu ifade eden Baştürk, ?Muhtarlarımızın katkılarıyla, hasta ve bakıma muhtaç insanlarımıza elimizi uzatmaya ve yardıma hazırız. Dernek olarak hastalarımıza yerinde küçük cerrahi müdahaleler, ağız ve diş sağlığı bakımı yapmaya hazır hekim arkadaşlarımız ve donanımız mevcuttur. Halkın dertleriyle sorunlarıyla hemhal olan muhtarlarımızla başarılı çalışmaların ve projelerin ortaya çıkacağına inanmaktayız? diye konuştu.

Erdemli Muhtarlar Derneği Başkanı Ömer Kılıç ise derneğin ziyaretlerine halkla iç içe olan muhtarlardan başlamasını isabetli bir karar olarak gördüğünü söyledi. Kılıç, ?Doktorlarımız ve sağlık çalışanları ile birlikte hareket edilerek sağlık alanında çok daha verimli ve güzel çalışmalar gerçekleştirileceğine inanıyoruz. En önemlisi de bu birlik ve beraberlikten halkımızın faydalanmasıdır. Doktorlarımızın sonuna kadar yanında olacağız? dedi.

Ziyarete, Erdemli Devlet hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Ömer Ulak, Dernek Başkanı Dr. Zeynel Abidin Demir ile Eczacı Selahattin Üzer'de katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber