Giresunlu Şehit Piyade Er Yaşar Doymuş toprağa verildi

Hakkari'de şehit olan 8 askerden Piyade Er Yaşar Doymuş (21), memleketi Giresun'un Tirebolu ilçesinde toprağa verildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Haziran 2012 20:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bugün Tirebolu ilçesine getirilen Doymuş'un naaşı, baba ocağı Hamam Mahallesi'ne götürüldü. Eve gelen İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ile Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu, şehit yakınlarına başsağlığı diledi. Şehit için Bakan Şahin dua etti.

Şehidin naaşı, daha sonra Körliman Camii'ne getirildi. Şehit Er Yaşar Doymuş için burada bir tören düzenlendi. Buradaki törene; Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu, Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, AK Parti Giresun Milletvekili Adem Tatlı, CHP Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu, Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, Giresun Jandarma Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hacı Abdullah Doğan, Giresun Jandarma Komutanı Albay İsmail Çetinbaş, siyasi parti temsilcileri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, askeri erkan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İl Müftüsü Necati Akkuş'un ikindi namazını müteakiben kıldırdığı cenaze namazının ardından, Şehit Er Doymuş'un cenazesi, yapılan duanın ardından İstiklal Mahallesi'ndeki Kasaplı Aile Mezarlığı'nda toprağa verildi. Cenaze boyunca şehit annesi Kader Doymuş ile abisi Muhittin Doymuş birbirine sarılarak teselli bulmaya çalıştı.

Törende, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün çelengi şehidin tabutunun başında yeralırken, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Genelkurmay Başkanlığı'nın da çelenkleri dikkat çekti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber