Telekom Batman İl Müdürü Salman: 5 ayda 10 kilometre kablo çalındı

Telekom Batman İl Müdürü Necati Salman, Batman ve Güneydoğu'da en büyük sorunun kablo hırsızlığı ve altyapı sorunları olduğunu söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Haziran 2012 20:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Batman Telekom İl Müdürü Salman, İletişim Müdürü Ömer Faruk Ataç ve Operasyonlar Müdürü İbrahim Köseler ile birlikte MADO'da basınla bir araya geldi. Salman, toplantıda yaptıkları çalışmaları anlattı.

Batman'da 28 bin sabit telefon abonesi ve 18 bin internet abonesi olduğunu söyleyen Salman, bunun Batman nüfusuna göre çok az olduğunu ifade etti. Salman, özellikle sabit telefon abonesinin artırılması ve halka tanıtımının iyi yapılması için yakında çalışma yapacaklarını ifade etti.

Batman'da yaşanan kablo hırsızlığı ve altyapı eksikliğine de değinen Salman, Doğu ve Güneydoğu illerinde karşılaşılan en büyük sorunun kablo hırsızlığı ve altyapı sorunları olduğuna dikkat çekti. Batman'da altyapı probleminin şu anda olmadığını, ancak müşteri tarafından yaşanan sorunlar olduğunu belirten Salman, ?Bakır altyapısının getirdiği dezavantajlar artı hırsızların bakır kablolara yönelmiş olmaları hem bizleri hem müşterilerimizi olumsuz etkiliyor.? şeklinde konuştu.

Batman'da, son 5 ayda 99 tane hırsızlık olayı yaşandığını belirten Salman, bunun mali boyutunun 186 bin 466 TL olduğunu söyledi. Bu hırsızlıklardan dolayı bin 872 müşterinin hizmet almada sıkıntı yaşadığını belirten Salman, son 5 ay içinde 10 kilometre kablo çalındığını, bunun yerine 250 metre fiber kablo döşendiğini ifade etti.

Hırsızlığa karşı ocak ayından itibaren alarm sistemine geçtiklerini belirten Salman, ?Kablolar kesildiği anda hemen alarm veriyor. Emniyet güçleri derhal oraya intikal ediyor. İkinci tedbir olarak da bakır kabloları ortadan kaldırıp yerine fiber kablo döşüyoruz. Bu uygulamadan sonra hırsızlık olaylarında azalma olması bizi sevindirdi.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber