Samsunlu şehit son yolculuğuna uğurlandı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesindeki Yeşiltaş Karakolu'na yönelik teröristlerin gerçekleştirdiği saldırıda şehit olan Piyade Er Umut Bulut, düzenlenen cenaze töreninin ardından son yolculuğuna uğurlandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Haziran 2012 20:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cenaze töreninde bayan bir askerin, annesinin kucağındaki Selçuk bebeği okşayıp sevmesi ve şehit eşi Özlem Bulut'un kucağındaki bebeği ile eşinin tabutunun başına gelip ?Görmediğin yavrunu sana getirdim' sözleri vatandaşların yüreklerini dağladı. 9 aylık Selçuk ise olup bitenlerden habersiz, babasının tabutuna ilk ve son defa dokundu.

Büyük Camii'ne getirilen şehidin naaşı, askerlerin omuzunda cami avlusuna kondu. Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın da katıldığı cenaze töreninde şehit eşinin tabutunun başından bir an olsun ayrılmayan Özlem Bulut, sık sık bebeği ile birlikte tabutun başına giderek ağıtlar yaktı. Anne Gülbahar Bulut ile baba Mustafa Bulut ise göz yaşlarına hakim olamadı.

Bakan Suat Kılıç, baba, anne ve şehit eşinin yanına giderek başsağlığı diledi, şehidin 9 aylık bebeğini sevdi. Selçuk bebek ise her şeyden habersiz olan bitenleri meraklı gözlerle izledi.

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, AK Parti Samsun Milletvekili Mustafa Demir, Tülay Bakır, Çağatay Kılıç, CHP Samsun Milletvekili İhsan Kalkavan, Haluk Koç, MHP Samsun Milletvekili Cemalettin Şimşek, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Göktan, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan ile çok sayıda askeri ve mülki erkanın da hazır bulunduğu cenaze töreninde vatandaşlar ?Kahrolsun PKK' sloganları attı.

Geçen yıl ağustos ayında askere gitmeden 2 ay önce şehit evlenen ve tezkeresine 5 ay kala şehit olan Piyade Er Umut Bulut için ikindi namazının ardından cenaze namazı kılındı. Cenaze namazını kıldıran İl Müftüsü Hayrettin Öztürk, helallik aldırıp dua ettirdi. Şehidin naaşı daha sonra askerlerin omuzunda top arabasına kondu. Ayakta durmakta güçlük çeken şehidin eşi, annesi, babası ve tüm sevenleri, şehit Umut Bulut'u son yolculuğuna uğurladı. Şehidin naaşı, Kıranköy Mezarlığı'ndaki şehitlikte toprağa verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber