Manavgat'ta eşinin adına sağlık meslek lisesi yaptıracak

Antalya'nın Manavgat ilçesine hayırsever Rukiye Meşhur tarafından, 24 derslikli sağlık meslek lisesi yaptırılacak.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Haziran 2012 20:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Antalya Valiliği'nde hayırsever tarafından yaptırılacak olan sağlık meslek lisesinin protokol töreni gerçekleştirildi. Hayırsever Rukiye Meşhur (80), rahmetli eşi Raşit Meşhur'un vasiyetini yerine getirmek ve ilçeye okul kazandırmak için Antalya Valiliği'yle okul protokolü imzaladı. Valilik makamda gerçekleştirilen protokol törenine sağlık sorunları nedeniyle katılamayan hayırsever Rukiye Meşhur, yerine çocukları Fatma ve Abdullah Meşhur'u gönderdi.

Manavgat ilçesi Hisar Mahallesi 2294 ada 2 parsel üzerine gerçekleştirilecek ?Rukiye-Raşit Meşhur Sağlık Meslek Lisesi' protokolü imza töreninde konuşan Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, göreve geldiği ilk günden bu yana 74 okul protokolü imzaladıklarını açıkladı.

Antalya'nın eğitimde yakaladığı başarıda en büyük pay sahiplerinin başında hayırseverler geldiğini söyleyen Altıparmak, ?İnşallah bu hayırseverimizin yaptırdığı okulu da kısa zaman içerisinde eğitim öğretime başlatmak istiyoruz. Hayırseverlerimiz bu okulu 2 yıllık süre içerisinde yapacaklarını söylediler ama ben inanıyorum ki bu okul daha kısa sürede tamamlanacaktır.? dedi.

Anne ve babasının okumadığını ancak babalarının okul yaptırmalarını vasiyet ettiğini kaydeden Abdullah Meşhur, bu okulu ilçelerine kazandırdıkları için çok gururlu olduklarını, kısa zaman içerisinde okulu tamamlamak istediklerini söyledi.

Hayırsever tarafından yapılacak 24 derslikli sağlık meslek lisesi ile birlikte Antalya, 6. sağlık meslek lisesine kavuşacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber